Kismama torna/jóga személyesen megéri elmenni vagy a YouTube-on található videók/gyakorlatok is megfelelnek?
Én terhesség alatt rendszeresen végeztem kismama gerinc tornát youtube videók alapján. Teljesen jó volt. Sikerült vele megelőzni a hát- és derékfájást. Pedig ettől rettegtem a legjobban, mivel terhesség előtt is nagyon hátfájós voltam.
Akkor mondjuk covid miatt nem is nagyon tartottak órákat személyesen. Amúgy elmentem volna, mert szerintem jó lehetőség sorstársakkal megismerkedni. De maga a mozgás része abszolút rendben van akkor is, ha otthon egyedül végzed a gyakorlatokat.
Akármilyen mozgás,sport a téma mindig érdemes olyan emberhez fordulni, aki bemutatja a helyes gyakorlatokat kezdetben.
Edzéseknél, tornagyakorlatoknál is sokan nem helyesen csinálnak gyakorlatokat, ami nemcsak az eredményt hátráltatja, de akár problémát is hozhat magával.
Kedves edző barátunk mindig fogja a fejét, amikor a teremben sokan rosszúl csinálják az alapokat.
Amikor öcsém felkérte edzőnek és ott voltak. Mutatott emberekre,hogy mit miért csinálnak rosszúl, majd bemutatta a gyakorlatban.
Nálam is sok mindent kellett javítani itthoni tornámban.
Teljesen más és hatékonyabbak, amiket ramatyul csináltam.
Pár cm is sokat számít, mit milyen szögben tartasz,emelsz stb, hogyan kell adott gyakorlatokat fokozatosan elérni pl adott yoga pózok.
Tessék csak elmenni az alapokat helyesen megtanulni. Utána max időnként új edzésterv vagy új gyakorlat esetén egyeztetni.
Pl sokan mai napig nyújtáskor felesleges rugózó mozdulatokkal egészítik ki,holott nem szabadna. (Gyógytornászom sok mindent mesélt, amikor a sérült kezemmel terápián voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!