Szemeremcsonti fájdalom ellen mit lehet tenni?
Második babámat várom 29 hetes vagyok. Már kb 23. Héttől fáj a szemétemcsontom és ott lent alvásnál. Minden fordulás egy kínzás de komolyan. Elsővel csak a vége felé volt ilyen, de ott egy párna a két lábam közé megoldotta és nem is fájt ennyire, de most egy párna meg 200x220as takarót ölelgetve is iszonyatos. Most az ágyból is alig tudok kikelni. Utána ha mozgok már akkor jó lesz.
Ez jelent valamit? Van erre valami jó praktika, hogy elmúljon vagy könnyebb legyen? Úgy érzem, hogy egyre rosszabb :(
Elsőnél egyáltalán nem éreztem ezt.
Másodiknál én is félidőtől szenvedtem vele, egyre rosszabb lett. Utolsó hetekben már menni is alig tudtam, úgy fájt.
Nem jelent semmit, de praktika sincs rá, hogy jobb legyen.
Készül fel a tested előre a szülésre. Mozdulnak el a csontjaid, hogy majd legyen helye a babának. Nekem tök durva felismerés volt az utolsó hetekben, hogy mikor alul vizsgáltam magam, a csontjaim totál nem ott voltak, mint alaphelyzetben.
Nálam az elsőnél a szülés beindultával kezdtek átrendeződni, így a vajudás pokolian fájt 7óra alatt lezajlott, ami a másodiknál 15-20 hét alatt. Másodiknál viszont a vajudáskor egyáltalán nem fájt ez.
1es
Nekem első császár lett indítás után (ballon+oxy) nem tágultam egyáltalán és a méhnyak is magasan volt, nem rövidült. Most másodiknál vbac-ra készülök úgyhogy remélem ez azt jelenti, hogy természetesen meg fogom tudni szülni.
Másodiknál rövidebb volt a vajúdás is?
Nekem mindkét gyermekemnél volt ez, kb 25.héttől.
Sajnos semmi nem segített, csak a pihenés, ami második terhességnél gondolhatod, mennyi volt… 😃
Szóval igen, nincs rá sajnos/gyógyszer, praktika, készül a tested.
Viszont nekem hiába a fájdalom, az első szülésem nagyon nehéz volt, nagyon nehezen tágultam. Másodiknál viszont már elkezdett nyílni a méhszáj 2 héttel terminus előtt, a szülés/vajúdás is sokkal gyorsabban, könnyebben ment.
1 vagyok.
Nem. A vajudás mind a 2x 7 óra volt.
Az elsőnél indítottak 39+6-ra, magzatvíz szivárgás miatt. Egyből oxira kötöttek. Így az első perctől pokol volt az egész. Görcsöltem az oxi miatt, illetve szakadtak szét alul a csontjaim ami brutál fájt.
tömény 7 óra pokol.
A másodiknál viszont nem avatkoztak bele, magától indultak otthon a fájások. 4 órát elsétálgattam vele otthon, közbe bepakoltam, lezuhanyoztam, elmosogattam :D simán viselhetőek voltak. Végül 5 percesekkel elindultunk a kórházba. Szülőszobába vittek egyből, mert 4 ujjnyinál jártam. Oda még nevetve mentem be.
Az utolsó 2 óra volt az, ami nagyon fájt. De még ez is jobb volt, mint az elsőnél. Itt csak görcsöltem és a derekam fájt. A csontjaim nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!