Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szeretnék babát, de nagyon...

Szeretnék babát, de nagyon félek terhes lenni. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Elég súlyos hànyásfóbiám van gyerekkorom óta. Emiatt mindig féltem a terhesség gondolatától is. A párommal viszont nagyon szeretnénk csalàdot. Ahogy nem védekeztünk én már elkezdtem kb. rettegni, olyan szinten, hogy a szorongàs miatt folyamatosan hányingerem volt és amikor megjött a csalódottsàg mellett meg is könnyebbültem és meggondoltam magam, hogy én a hányinger lehetőségével nem tudok szembenézni… Közben elszomorít, hogy emiatt nem leszek anyuka.

Pszichológushoz jártam már évekig ezzel, odàig eljutottam, hogy nem félek ok nélkül, hogy valami ételtől rosszul leszek vagy elkapok valami hányós betegséget, illetve ha megtörténik akkor is egész jól tudom kezelni, túlélő üzemmódban átvészelem. Viszont annak a gondolatával nem tudok megbarátkozni, hogy esetleg 3 hónapig vagy akár 9 hónapig folyamatosan hányjak. Tudom, hogy nem biztos, de ha így alakul nem mondhatom azt, hogy nem bírom tovább és mégse szeretném. Semmi fájdalomtól nem félek, a szüléstől se, mert az nem végeláthatatlan, ami hónapokig is tarthat miközben a legnagyobb félelmem is egyben.

nov. 16. 01:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megértő és támogató válaszokat! Sokat beszélgettünk tegnap este erről a párommal is, ő is megértő és támogat mindenben, csak hát ugye hányni nem fog helyettem😅 Gyerekosztályon dolgozok, azt hiszem itt is edződtem meg valamennyire, eleinte nagyon nehéz volt, de szerettem volna szembenézni a félelmemmel, sokszor találkozok hányással, az már nem zavar, nincs bennem a para, hogy el fogom kapni csak ha tényleg megtörtenik és tüneteim vannak beparázok azért, előfordult már párszor mióta ilyen helyen dolgozok. De az 1-2 nap alatt keresztülment rajtam. Az is borzasztó, de látom a végét. Korábban képes voltam elájulni, ha valakit hányni láttam, sokszor inkább nem ettem,

hogy ne legyen mit kihányni, hiába nem volt semmi bajom. Sokat javult már a helyzet. Itt most kifejezetten attól félek, hogy hetekig, hónapokig napi több alkalommal hányni fogok és szünet nélkül hányingerem lesz. Tudom, hogy ez rendkívül ritka, de làttam egy ilyet a környezetemben, állandóan kórházban volt az anyuka infúzión és aludni se tudott, folyamatosan öklendezett. De most újra belevágunk, nagyon szeretnék kisbabát, hátha szerencsés leszek, a családban se hánytak a nők a terhességeik alatt, hátha számít egy picit a genetika. Én se vagyok hányós típus. Köszönöm a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok!

nov. 16. 10:45
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

Sok szerencsét, ha gondolod majd írd meg, ha már lesz pocaklakód, hogy hogy alakultak a dolgok :)

A legjobbakat kívánom és hidd el megéri. A gyermek utáni vágy soha nem szűnik meg.

nov. 16. 11:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Nem felejtem el, írni fogok mindenképpen!
nov. 16. 13:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Örökbefogadás.

Attól nem félsz, hogy amikor a gyerek tetőtől talpig úszik a hasmenésben felfordul a gyomrod, vagy ha a gyerek fog hányni? Csak a terhesség alatti hányás aggaszt?

nov. 16. 20:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen. Azért, mert hetekig, hónapokig tarthat. Munkámból kifolyólag sok hányós-hasmenős gyerekkel is találkozok, eleinte nem volt egyszerű, de az már nem zavar. Persze sajnálom őket, de szerencsére sok gyerek egészen lazán veszi.
nov. 25. 20:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!