Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet ez a viszketés?

Mi lehet ez a viszketés?

Figyelt kérdés

14 hetes terhes vagyok,és pár napja kezdődött a lábszáramon a vádlim környékénél egy viszketés, mintha ki lenne száradva.

Bekentem testápolóval és sokkal jobb lett,gyakorlatilag elmúlt.

Néha elkezd viszketni kicsit a karom a hajlatban illetve a lapockám környéke, de egyáltalán nem durva.

A tenyerem és a talpam egyáltalán nem érintett, mint ahogy az epepangásnál lenne.

Ez lehet bőrszárazság miatti viszketés?

Vagy mi okozhat ilyesmit ilyen korai terhességnél?

ma 06:29
 1/5 A kérdező kommentje:

Azt nem írtam bele,hogy volt már egy terhessegem ahol semmi ilyesmi nem merült fel soha.

Illetve annyi,hogy van epekövem ,de sosem okozott problémát. Nem fáj az oldalam ,nem sárgulok,semmi ilyesmi.

ma 06:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Sima szárazság. 20 hetes vagyok most én is küzdök. A hideg idő sem segít. Kenegesd magad és igyál többet. Nekem a vádlim és a hasam van nagyon kiszárafva és viszket is.

Az epepangásos viszketés inkább 3.trimeszterben jön elő. Nekem az volt első babával...30.héttől szülésig mint aki bolhás.... tenyerem talpam nem, de minden más rendszeresen viszketett.

Most én is epeköves vagyok, nekem tele van sajnos az epém, évente 3 epegörcs, de jó ideje nem volt...nem is foglalkoztam vele...most izgulhatok, hogy kibírjam szülésig...utána műtét, amint nagyobb lesz a baba, hacsak nem lesz rá sürgősen szükség.

Kitartás neked :) sok folyadék és kence :)

Jó egészséget.

ma 07:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

A fejfájásnak sem nagyon lehet hozzá köze ugye?

1 hete migrénezek,főleg reggelente,és most olvastam,hogy az is egy tünete lehet.

Bár igyekszem nem gondolni ilyenekre,ha már nem igazán jellemző ilyen korán az epepangás.

ma 07:17
 4/5 A kérdező kommentje:

Közben lekértem a leleteim amit 10.31én vettek le és minden tökéletes.

Ilyen hamar akkor ki sem alakulhatott elméletileg igaz?

ma 08:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen. Ez nem epepangás. A migrén sokaknak terhesen szűnik meg vagy alakul ki. Most eléggé jönnek a frontok, meg hőmérséklet változás sem kicsi. Ezt érezheted.
ma 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!