Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kisebb lesz a baba súlya ha...

Kisebb lesz a baba súlya ha egészséges terhes diétán vagyok?

Figyelt kérdés

Első terhességem alatt 30 kiló feljött (ami szülés után le is ment 3. hónapra)

baba 4500gr volt (nem volt cukorbetegség, genetika- mi is 4 kiló fölött születtünk)

Most próbálom visszafogni a zabálásaim hogy utolsó hónapokban ne kelljen vánszorognom. Egészségesen étkezem csak próbálok a mennyiségen változtatni. De azt sem szeretném ha emiatt lenne kisebb súlyú a baba.

Hallottam olyant már hogy pl cukordiétásoknak kisebb súllyal születik a babájuk.

Szerintetek?

nov. 7. 08:19
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
51%
Gondold így🤷‍♀️
nov. 7. 18:47
 12/37 anonim ***** válasza:
85%

Lehet, hogy jó a görbe, de a felső értéken... az én fiam 127cm és 22kg. és azért még mindig nem csontváz. Ne vedd magadra, de sok szülő nem hajlandó látni, észrevenni, ha problémás a gyermek súlya... sajnos közeli ismerősöm is így van, aztán azzal jön, hogy milyen nagy ruha kell rá, merthogy magas... nem... nem magas, hanem kövér és ezért nagyobb méret kell. Csak a gyerkőcöt sajnálom, mert a szülőknek kellene odafigyelni, hogy mit eszik a gyerek és mennyit.

Ekkora magassághoz ez a súly, nem ideális.

nov. 7. 19:02
 13/37 A kérdező kommentje:

[link]

Itt a görbe. Doki szerint is minden rendben a súlyával. Hozzáteszem azt is hogy születése óta teljesértékű növényi étrenden él (tudjátok.. az anyák akik éheztetik s veszélyeztetik a gyereket..)

De, kedves utolsó, tudom mire gondolsz, az elfogultságra. Én reálisan látom a fiam, az elmaradásait is.

(Én S-es méretű ruhákat hordok a 168 centimmel 70 kilómmal, persze mérleg nélkül nekem se hiszi el senki hogy annyi vagyok)

No de nem igazolom tovább magam, nem az elsőszülöttem egészségére irányult úgysem a kérdés.

Köszönöm eddigi válaszokat, és üdv az átlagos súlyú gyerekek szüleinek ♥️

nov. 7. 21:42
 14/37 anonim ***** válasza:
69%
Kövér a gyerek, pont.
nov. 7. 22:38
 15/37 A kérdező kommentje:
oké
nov. 7. 23:44
 16/37 anonim ***** válasza:

Hát lehet én nem.látom jól de itt a 36 hónál még a 19 sem éri el. Akkor hogy lehet az ő görbéje?

3 éves és 22kg azt mondtad!?

nov. 8. 06:07
 17/37 anonim ***** válasza:
84%

A görbe alapján a 3 éves gyerekek súlya normál tartományban maximum 19kg és akkor az a gyerkőc már jó húsban van. Gyerekeknél a 2-3kg eltérés már sok. A dokik sem szeretnek belekötni, csak, ha már nagyon gáz a helyzet. De érdemes azt megvárni? Mindegy, tény és való, te gyermeked, ők még nyúlnak, de nincs azzal baj, ha képbe vagy és azért odafigyelsz rá. De nem kellene úgy beállítani, hogy ez teljesen normális hiszen a linkelt görbe alapján is a felső határ felett van. Akkor inkább ne emlegesd, ha nem tudod elfogadni. Pont ezért alkották meg a görbét, hogy nagyjából tudják a szülők, hogy kicsit jobban kell e figyelni.

Minden esetre a jelenlegi terhességednél jó egészséget kívánok, a diétával ártani nem tudsz, de sajnos nem csak ezen múlik a születési súly.

nov. 8. 06:30
 18/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves 17-es válaszoló, a görbébe nem a maximum vagy minimum a lényeg, hanem hogy a születési súlya alapján ilyen görbén emelkedjen (és itt max 1kg eltérés ami még belefér a normál tartományba)

Neked szívesen megmutatom privátba a saját orvos által bejelölt görbéjét és képet a gyerekről. Nem önigazolás miatt, hanem hogy lásd nem minden esetben csak az átlag számít egészségesnek. És mert a fotón te is egyértelműen láthatod a fizikumán, mert látszik hogy a testalkata/vázrendszere miatt van ennyi súlya. Most gondolj csak úgy bele hogy egy átlagos 3 évesnek való inget akarsz a te 3 évesednek adni, de a válla nem fér bele..

Én nem mondom azt, hogy egy 3 évesnek a 21 kiló a tökéletes súly, mert ez teljesen egyéni. Viszont ha az én fiam lenne 16 kiló, lehet a gyámügyet ránkhívnák mert kilátszanánal a csontjai.

nov. 8. 07:29
 19/37 A kérdező kommentje:
És köszönöm a jókivánságot 🙂
nov. 8. 07:33
 20/37 anonim ***** válasza:
Hát én ezek után már csak kíváncsi lennék a fotóra :D
nov. 8. 08:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!