Kisebb lesz a baba súlya ha egészséges terhes diétán vagyok?
Első terhességem alatt 30 kiló feljött (ami szülés után le is ment 3. hónapra)
baba 4500gr volt (nem volt cukorbetegség, genetika- mi is 4 kiló fölött születtünk)
Most próbálom visszafogni a zabálásaim hogy utolsó hónapokban ne kelljen vánszorognom. Egészségesen étkezem csak próbálok a mennyiségen változtatni. De azt sem szeretném ha emiatt lenne kisebb súlyú a baba.
Hallottam olyant már hogy pl cukordiétásoknak kisebb súllyal születik a babájuk.
Szerintetek?
Nem fog. És hiába mondod, hogy genetika, a nagy magzat kockázati tényezői között a dobogón van az túlzott anyai súlygyarapodás, márpedig 30 kg az igen is túlzott.
Szóval pont, hogy egészségesebb lenne a helyzet, ha a következő gyerek nem 4500 gramm lenne.
ha nem eszel semmit, a baba akkor is úgymond kiszívja belőled ami neki kell. Az más kérdés, hogy a te szervezeted ezt megsínyli. Szóval rosszat nem teszel vele, ha diétázol.
Viszont valóban jobban hízhat a baba, ha zabálsz. Magadnak teszel szívességet, ha odafigyelsz.
Csak a diétától nem lest kisebb.
Anyukám 26kg-t hízott, én egy hónappal hamarabb jöttem 2400g voltam, tesóm időre jött és 3kg-os baba volt. Anyám zabált és hányt felváltva állótása szerint. Megsem lettünk nagy babák. Én diétáztam IR miatt 13 kg jött fel és 4160g lett a fiam. Férjem és 3 testvére is 4.5kg körül születtek a 150cm magas vékony anyósomtól.... ebben erősen van genetika is független attól, hogy az is tény, ha anyuka zabál és sokat hízik és terhességi cukra lesz, akkor nagyobb esély a nagyobb babára is, de még ez sem garantálja.
Mivel épp a határértéken volt a cukrom, ezért ajánlott volt a diéta, nyilvan tartottam is.
37+1 héten érkezett a baba, 3120g és 52 cm, szóval valószínűleg jó nagy baba lett volna, ha időre jön :)
köszönöm a válaszokat.
Első hozzászólásához annyit, hogy anyám mindkét gyerekével 3(!) kilót hízott, és mindketten 4 fölött voltunk és 60 centisek.
A 4,5 kilósom sem dundin született, de hosszú és masszív csontozatú. A csípőultrahangot is át kellett állítsák neki mert nem fért bele.62es ruhák a vállánál pattantak el a kórházban. A héten töltötte a 3-at, 21 kiló 111cm és elég vékonyka.
41. héten született
Lassan a 8 éves fiam 22 kg
21 kg 3 évesen elég sok
3 terhesség, ebböl 2 cukros.
50cm 3280g-cukros
50cm 3440g-cukros
51cm 3370g-itt nem cukor.
Nyilván a sok szénhidrát simán felhízlalja a babát is, de hülyeség, hogy a diéta miatt kisebb lesz a baba.
A baba elveszi, ami kell neki, a cukorbeteg terhességgel nem a baba mérete lesz a fő gond, hanem.egy csomó más, veszélyes komplikáció. Lehet valakinek 4.5kg babája teljesen egészséges és lehet a 3kg beteg a cukorbetegség miatt.
7-es. A 111cm-hez rendben van a 21 kilós súly is, még 3 évesen is ha szabályos a növekedési görbéje! Egy egészséges gyerekről beszélünk.
Nem egymáshoz kellene hasonlítani a gyerekek növekedését hanem magukhoz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!