Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor jöhet a baba?

Mikor jöhet a baba?

Figyelt kérdés

Hosszu leszek es korulmenyes, koszi ha elolvasod.

Parommal egyutt tervezunk csaladot alapitani, nekem is ugy alakultak a munkahelyi dolgaim hogy most mar 2 eve fix, minosegi, es olyan munkahelyen van ahova(legalább is szeretnem) visszavarnak.

De.

Paromnak volt egy evekig elhuzodo birosagi ugye, aminek ugy nez mar latjuk a veget, ez egy nagyon jo hir.

Sajnos az anyagiakat tekintve ezt a vitas helyzetet kulon megfejelte az, hogy ebbol szerettunk volna akkor csaladi hazat vasarolni, de ez nem igy alakult.

Ez evben rengeteg kulon ceges kiadasunk keletkezett, es ejjel-nappal dolgozik, hogy mindennek eleget tudjon tenni es kitudjunk jonni a slamasztikabol. Sajnos ez a megfeszitett munka a maganeletunk rovasara megy, illetve arra amiket a sajat eletunkbe kellene “intezni” nem jut ra ido.

A kapcsolatunk nem sinyli meg, mert egyutt probalunk ezeken tuljutni, igy ha nelkulozok is programokat, nincs hianyerzetem miattuk.

Tegnap volt egy kisebb szo valtasunk, mikor lattunk egy nagyon cuki kisgyereket az utcan es feszult lett, hogy jo lenne mar ha nem mas gyerekevel foglalkoznank.

Mondtam neki, hogy en is szeretnem mar ha lenne sajat gyerekunk, de azt erzem hogy elosszor rendbe kene tennunk magunk korul tenni ezt a rengeteg kiadast es elintezni valot, o ezzel elegedetlen volt, mire mondtam, hogy most is hetfotol-vasarnapig dolgozik mikor szeretne foglalkozni azzal a gyerekkel ha most megszuletne? Aztan lezartuk ezt a temat.

Kicsit szemetnek erzem magam, de en azt szeretnem latni, hogy jut ido magara,magunkra az elintezni valokon felul, betudjuk fejezni ezt, vegere tudunk erni annak. ( pl a lakasban a laminaltazas, vagy, egy tisztasagi festes 3 eve varat magara.)

Sajat ingatlanjaink vannak szerencsere, de altalanosag nezve a babavarot is jo opcionak tartjuk felvenni.

En rossznak erzem magam ezek miatt a gondolataim miatt, o szerinte a nyomorba is szul valaki ha igazan akar gyereket. En ezt a nezetet nem vallom, annak ellenere is hogy nagyon tavol allunk a nyomortol termeszetesen.

Csak azt szeretnem erezni, hogy most nem a munka lesz a legfontosabb, hanem a csaladalapitas.

En ezt tul misztifikalom? Sokan ugy vallalnak gyereket a kapcsolatukba hogy ugysem lesz minden tokeletes? Vagy majd alakul? Majd ha orvoshoz jarunk kismamakent ugyis felreteszi a munkat? Vagy ki lesz festve tobb ev utan a gyerekszoba is ha mar tenyleg uton van a baba?

27 eves vagyok, koszi a normalis valaszokat.

nov. 6. 18:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem most, de talán nem is vele.
nov. 6. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy előre gondolkodó embernél soha nem lesz tökéletes az idő a babára. Mindig lesz kifogás, mindig lesz nehézség. De, ha véletlen tényleg tökéletes helyzet alakulna ki, akkor is lehet a baba után is rossz körülmény, történhet bármikor váratlan dolog, ami miatt nehézségbe ütközhet egy család. Nem azt akarom mondani, hogy bármilyen körülmény közé jöhet baba, de, ha van otthon, amit gond nélkül fizet havonta az ember, legyen szó csak rezsiről, vagy esetleg albérlet is pluszba, van mit enni, és nem kell matekozni az utolsó héten fizu előtt, van munkahely és esetleg még hó végén spórolt pénz is jut, na oda vígan jöhet egy baba. Ha nem tudtuk spórolni, és hó végén szenvedés van, vagy állandó stressz, hogy hogyan fizetitek ki a számlákat, akkor igen....várni kell még.

De az évek telnek, és lehet, bánni fogjátok, hogy nem vágtatok bele. Gond mindig jöhet, és sajnos jön is. De mind a ketten gyermekre vágytok, egymástól, a párod is szeretne gyermeket, ami valljuk be férfiaknál ritka jelenség, inkább csak elfogadják és a végén örülnek, vagy nem is akarnak. Így úgy gondolom, a párod készen áll kár lenne halogatni. De ez csak az én véleményem, ezt nektek kell megbeszélni. Nyilván jobb lenne, ha nem heti 7 napot dolgozna, de lehet látja a végét és mire megszületne már elég lenne az 5 nap munka. És azt sem szabad elfelejteni, hogy az sem biztos, hogy elsőre sikerül. Lehet évekig vártok a csodára.

Beszéljétek át, most még ő is tehet azért, hogy úgy érezd igen, te is bátran belevágnál. Egy kis időt meg mindketten kibírtok még, nyilván ő is tud még várni, de ehhez alaposan meg kell beszéljétek.

Én összességében úgy vélem kár lenne várni, de ez én vagyok.

Más nem dönthet helyettetek. A legjobbakat kívánom.

nov. 6. 18:50
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a tartalmas valaszt!
nov. 6. 18:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a 2-essel.

(Én is 27 éves voltam, amikor próbálkozni kezdtünk, 31 éves amire megszületett.)

nov. 6. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tokeletes ido nincs es az elet nem all meg gyerekvallalas utan se, csak atalakul.

Lehet festeni, koltozni, utazni, felujitani, akarmi.

De. Nagyon fontos a szuloi jelenlet es ha latastol vakulasig dolgozik a parod es valtoztatni nem akar/ nem tud, az problema.

Neked is, mert segitseg 0 lesz; de a gyereknek is, mert nem latja az apjat.

Ez az, ami a kerdes.

nov. 6. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

Ha a abba váró szóba jöhet, mi a kérdés?

Felveszitek, ha úton a gyerek, kamatmentes 10milla.

Gondolom minden gondotok megoldódna kb.

Amúgy nincs jó idő gyereket vállalni, bele kell vágni.

Soha nem lesz meg minden, soha nem lesz tökéletes munka, mindog benne van a pakliban egy betegség, bele kell vágni.

nov. 6. 19:32
 7/7 anonim ***** válasza:
43%
Jelenleg azt a gyereket csak magadnak szülnéd. Várjatok még!
nov. 6. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!