Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Utrogestan szedésének abbahagy...

Utrogestan szedésének abbahagyása utána alhasi görcsök terhesen?

Figyelt kérdés

7. héttől kellett szednem mert görcsöltem és barrnáztam. Elmúlott, miután abbahagytam a szedését újra görcsölök, de nincs már barnázás.

Jelenthet ez még fennlévő progeszteronhiányt? (tudom hogy a méhlepény már 10. héten termel eleget az ij kutatások szerint)

Vagy esetleg és félbemaradt terhességet késleltetett a progeszteron pótlás?

Van valakinek hasonló tapasztalata? mi lett a vége?

Hétfőn kell mennem orvoshoz.

okt. 25. 06:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem írtad, hogy mikor és hogyan hagytad abba. Alapesetben 12.héttől lehet abbahagyni, ha a minimális adagot használja az ember, ha többet, akkor le kell építeni kb 4 naponta felezni az adagot és 14.hét körül lesz teljesen elhagyva a progeszteron pótlás.

Ha így tettél nem ez a ludas az alhasi fájdalom miatt.

Alapvetően a terhesség alatt sokszor fájhat, nyuĺnak a szalagok, nő a méh. Nekem 15 hetesen volt napokig erős fájdalmam ülésből felálláskor, és kellett 10 perc mire elmúlt.

Ha nem vérzel akkor nagy gond nincs. Ha nem minden pózban fáj, akkor sincs gond. Szedj magnéziumot, ha eddig nem tetted, ha igen akkor emelj rajta.

Ha nagyon fáj, akkor meg nézesd meg magad. (Pl ha nem tudsz semmit csinálni csak feküdni).

okt. 25. 07:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat. Szedem a magnéziumot is, reggel este. Az Utrogestant esténként kellett szednem, 200mg-ost. Tehát nali egy darabot. És 9+2 ig szedtem, most vagyok 9+4. Állítólag új kutatások alapján már a 9. héttől termel annyit a méhlepény egy egészséges terhességnél ami elég. Ezért is csak 15 daraabot írt fel a doki 7 hetes terhesség alatt.
okt. 25. 07:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk nem értek vele egyet, de én parázósabb vagyok, így hiába mondta a doki 12.hetet inkább még szedtem egy hétig. Alapvetően 14.hétre veszi át teljesen a szerepet a méhlepény. Ha csak ennyi kell, hogy megmaradjon a baba az a biztosabb. Mivel keveset kellett szedj, így nen progihiányod volt, hanem csak biztosra mentetek, talán így nem lesz gond. Azert a dokik tudják amit tudnak, de jellemzően az elején a progi elhagyását nem szokták javasolni, ha már elkezdi az ember. Próbálj pihenni aztán a dokiddal majd beszéld meg, nézzen meg. Ha nem vérzel akkor nem hiszem, hogy progi gond lenne :)
okt. 25. 07:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kellett szedni. Mondjuk én lombikos voltam és a leszívastól kellett a 12. hétig, úgy ahogy egyes írta addig kellett fokozatosan abbahagyni. Nyilván az orvos dönt, de nekem több is azt mondta, hogy a 12. hétig ajánlott akinek kell, de nekem kétszer 200 kellett ami nagyobb adag, mint amit te kaptál.

Fájdalom lehet mástól is. Nyúlnak a szalagok, nő a méh. Ha barnázás, vérzés lenne az utalna nagyobb bajra. Beszélj azért az orvosoddal is.

okt. 25. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!