Kislányos anyukák, hogy fogadtàtok az kisöcsi érkezését?
Amikor készültem fel az érkezésére, 4-5-6 hónapos kortól kerestem fiús ruhákat, addig a nővére rugdalózója megfelelt. Utána válok szét jobbján a csipkés, rózsaszín, virágos, szívecskés holmi a fiústól. Én nagyon élvezem vagány kis pasinak öltöztetni, terepszínekben és a cipők! Imádom, hogy nem csak rózsaszín masinisat kell vennem.
A játékok, érdeklődés szinte rögtön más volt, vele kezdtem megismerni az autó márkákat, munkagépeket, a dinók fajtáit és felfedezni, hogy hol lehet kígyó, krokodil, cápa meg pók plüss játékot venni. Imádom mindkettőt és igyekszem teret adni nekik. Sokszor vegyítik a játékokat, máskor teljesen külön érzik jól magukat.
Jellemében is olyan megmondó, védelmező kis pasi, aki már most tudja, mit akar, így nincs szükség arra, hogy a lányos dolgokat külön válasszam nála, ösztönösen teljesen más, mint a tündér imádó, érzékeny lányom.
Én örülök, hogy ezt a két oldalt megélhetem velük.
Sírtam konkrétan amikor megtudtam, hogy fiam lesz.
Imádtam, hogy lány után fiam fog születni
Az első 3 évben elárulom, semmilyen különbseget nem fogsz érezni azon kívül, hogy nem kis szoknyába, vagy talpig rózsaszínbe öltözteted! Ugyanúgy kakilni fog, enni fog, aludni fog, szeretetigénye lesz, vágyni fog rád, az apukájára.
Elmész vele a parkba, a játszótérre, akárcsak a kislánnyal.
A nagyobb különbségek 5-6 éves korban kezdődnek.
Kamaszként pedig, többségében a fiúkkal egyszerűbb. 4 ismerősöm nevel egyszerre fiút, lányt, mind úgy nyilatkoznak, a fiú az egyszerűbb eset, a lányokban nagyon tombolnak a kamasz hormonok, és főleg az anyjukkal vannak konfliktusban.
A fiú meg anyásabb.
Igen, az egész ház rózsaszín. 😀 De befogom integrálni a kisfiút is nyugi. 😀
Amúgy a normális válaszokat nagyon szépen köszönöm! :)
Mindegyik válasz normális, a kérdést sem értem, hogy merülhet fel benned Anyaként, hogy mit fogsz tudni kezdeni a saját gyermekeddel csak azért, mert kisfiú.🤦♀️
Örülj, hogy egyáltalán megadatik, hogy 2 gyermeket nevelhetsz. A nagy gondok nem a gyermek neménél kezdődnek, hanem ott, hogyha ne adj Isten beteg gyermeked van.....
És jól írja az, aki rávilágított arra, hogy cseppet se hidd, hogy nehezebb egy kisfiúval, mint egy lánnyal. Sok-sok problémás lányt ismerek én is, kamaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!