Terhesen tenger gyümölcsei?
Imádom a tenger gyümölcseit, a sushit, mindent ami hal.
Nyilván most terhesen a hőkezelés nélküli dolgok kizárva ,de a többi mehet?
Valami olyasmit olvastam, hogy túl sok higanyt tartalmaznak(?) Javítsatok ki ha hülyeség, csak gondoltam megkérdezem.
Borzasztóan kívánom ezeket a dolgokat,de ha én nekiesek biztos nem csak picikèt eszek belőle. 🤣
A kis mennyiség mondjuk egy adag tészta tengergyümölcseivel?
Talán heti egyszer nem is ennék,de amikor rámjön...már nem is tudok másra gondolni 😃
Szia. Ismerem az érzést. Én sosem kivántam az ilyesmit, de második terhességem alatt nyaralás előtt rámjött hogy márpedig én grill kalamárit meg mindenfélét szeretnék majd enni, csak erre tudram gondolni 😅🤪
Kitettem itt egy kérdést, mindenki total lehúzott hogy veszélyeztetem a gyereket, nem birom ki, stb…
Aztàn kibirtam. 😏 de nem tudom hogy ártott volna-e (vszeg nem.)
Én javaslom ha legközelebb orvoshoz mész, kérdezz rá. Az a legbiztisabb, vagy védőnőnél-hátha olyan aki tudja. Nagyon jól átsütve amúgy szerintem semmi gond nem lehet, de én biztosra mennék. :)
4-es
Nagyon sok kellemetlen alak van ezen az oldalon sajnos. Nem tudom elkèpzelni sem,hogy milyen korosztály vagy van e gyerekük,de már néha én is nehezen írok ki kérdést ha valami eszembejut és nem tudom megkérdezni éppen a dokit.
Most olvasgattam,hogy a Tintahalat megehetted volna simán...elméletileg a kagylóknak sem magas a higanytartalmuk,de pl a tonhalnak igen. sajnálom,hogy így elhordtak :(
Remélem,hogy azóta tudtad pótolni 😁
Fozve, sutve, persze.
A vilag fele halon el, es megsem haltak meg ki.
Ha nem napi haromszor eszel 9 honapon at, annyi higany nincs benne azert.
Volt egy higanymergezeses eset ( koprhazban dolgozom, kulfold ) , egy kislany 3 EVEN at kizarolag a tonhalat volt hajlando megenni, a szulok nem tudtak, hogy sok benne a higany.
De azert egy kisgyerek ha tobb mint 1000 napon at kizarolag tonhalat eszik, az nem az a kategoria mikor egy terhes egyszer egyszer a 9 honap alatt.
Tonhalon éltem az első terhességem alatt.
A higany akkor ártana, ha naoi szinten megennél kilónyi frissen fogott halat.
Most gondolj kicsit bele, hogy a svédek, norvégok, japánok és az egyéb tenger melletti emberek mennyi halat ehetnek kisgyerekkoruk óta.
Rokonaink Svédországban élnek, terhesen szaunáztak, halat, rákot, polipot ettek. Senkinek semmi baja a családban. A gyerekeik már kamaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!