Mikor érdemes orvoshoz menni?
Nekem 6+2-nél volt, de csak azért tudom, mert barnázás miatt rohantam az ügyeletre. Egyéb esetben 8+2-nél mentem volna csak.
A te előzményeiddel én megkérdezném a dokimat, hogy mit javasol. A másik, hogy neked kell tudnod, hogyha esetleg még nincs szívhang (mert határeset) akkor azt bírod jobban elviselni, vagy inkább vársz egy héttel többet.
2 vetélés után én felhívtam inkább az sztk-t, mikor menjek be.
Mivel nem görcsöltem, nem véreztem, azt mondták felesleges rohannom, mert ha nincs szívhang, csak magamat stresszelem.
7hetesen mentem először.
Leírhatom, bár ez nálad nem befolyásol semmit.
Én is vetélés után voltam. Az volt a terv, hogy amikor megyek, már majdnem 7hetes leszek, tuti, lesz szívhang. 3x nézettem hcg-t, tökéletes volt. A harmadiknál viszont volt egy csepp vérzés. Ügyelet, minden ok., petezsák, benne szikhólyag, embriócsomó sejthető. 1 héttel és 1nappal később mentem az eredetileg tervezett időpontban, amikor már szívhangot vártam. "Valami pulzálás sejthető, de ezt még nem szoktuk annak venni." Para és még aznap elöntött a vér. Vissza, ügyelet. A helyzet változatlan, a vérzést hematóma okozza. 1 hét+1 nap múlva kontroll. Kontroll: Terhesség 7+1, szívhang van. Eredmény: Épp etetem, 3 hetes, egészséges kisfiú 😁
Ha a ciklusod 28 napos, akkor jövőhéten lesz szívhang.
Ha hosszabb, akkor jövőhét még lehet korai. Én mensi szerint 6+2 mentem és csak üres petezsák volt. 34 napos ciklusom van, tehát azt is tudtam később volt ovum és így majdnem egy hét lemaradás van ciklushoz képest. Rá 8 napra csak szikhólyag lett. 8 hetesen meg embrió szívhanggal 7+4-nek megfelelő. Szóval hosszabb ciklus esetén inkább 7. Héten menj.
Ma vagyok 5+4-nél.
1 hét múlva megyek orvoshoz. Nekem megnyugtató, ha tudom jó helyen van és nem üres a petezsák. Viszont mivel tudom az együttlèt miatt kb mikor foganhatott ezért már tutira várom, hogy legyen szívhang :D
Kitartást addig is nekünk.
Nekem is előzményben van 1 missed ab, rá egy évre 1 kémiai, aztán egy év múlva 1 egészséges terhesség amiből született egy kisfiam. Most kb fél éve próbálkozunk. Volt 2 kémiaim. Remélem most minden oké lesz :D
Az a baj, hogy sose lehet megnyugodni teljesen. Az első 12 hét a legrosszabb, de még utána is lehet bàrmi.
Nekem az ad egy kis megnyugvást, hogy van már egy csodálatos gyermekem. Ha soha nem lehetne több, akkor mindig lenne egy kis hiányérzetem, de ígyis tudnék teljes életet élni.
Amikor a kisfiamat vártam akkor viszont nagyon nehezen viseltem lelkileg a nehézségeket az előzmény miatt. Az első trimesztert végig barnáztam progi mellett is és senki nem tudta megmondani honnan ürül belőlem vér. A kisbabám hálistennek rendben fejlődött, de gondolhatod mit élhettem át, minden nap attól rettegve, hogy a barnázás mindjárt átmegy vérzésbe és elvesztem őt…
Most valamivel lazább vagyok, de azért izgulok kicsit, hogy minden rendben menjen.
Mindenképp írj ha orvoshoz mentél.
7-es válaszoló voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!