Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha ducin/kövéren vállaltál...

Ha ducin/kövéren vállaltál babát akkor utána megbántad a döntésed?

Figyelt kérdés
Kezdem én: valamennyi kilót leadtam baba előtt de messze nem mindent. A diétám, életmódom tartom és így probléma mentes a terhességem, az izületeim is rendben vannak eddig hiszen ennél nagyobb súlyhoz voltak szokva, de lelkileg eléggé megvisel hogy emiatt nem lesz igazán szép terhes pocim és hiába nem bántanak az orvosok miatta, mégis folyton félek hogy megszólnak. Nem bántam meg de következő babáig lejjebb szeretnék fogyni hogy boldogabb legyek!

szept. 2. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%
Majd a szoptatás megoldja a plusz kilókat, később meg, amikor futhatsz utána.
szept. 2. 14:14
 2/12 anonim ***** válasza:
74%

Ne keress problémát ott, ahol nincs. Ha vékonyan esnél teherbe, akkor meg az lenne a baj, hogy tönkre teszi a vágyott alakod. Én vékony voltam, úgy 30 éves koromig, bármit ettem. Aztán nem. Elkezdtek jönni a kilók. Nagyon kövér sose lettem, de enyhén túlsúlyos igen és az is nagy váltás volt az addigi piszkafa testemhez képest.

Szóval elkezdtem sportolni és végre normális alakom lett. Aztán terhes lettem, leszoktam a cigiről, meg abba kellett hagynom a sportot, meg úgy kb.minden mozgást, mert veszélyeztetett voltam. A babám se volt pici, baromira vizesedtem is, szóval bő 20kiló fel is ugrott.

2 hete szültem. Sose fogytam még ilyen gyorsan 13 kilót😁

Szülés után még pont úgy néztem ki, mint előtte, de azóta sok lement. Viszont csak ott lifeg a bőr. Az izmos feszes hasamnak nyoma sincs. Szerinted ez jobb? De tök mind1, ezzel jár. Most a gyerekem a legfontosabb. Lesz majd sport is, meg normális hasam is. Egyszer...

szept. 2. 14:18
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Ha az alakomra gondolok, akkor igen, de csak mert nincs erom gyerek mellett dietazni. Amugy persze a kisfiamat nem banom.

Deee nem tudtam hogy ennyire nehez lesz, de kozel 1,5 eve alig alszom, nincs energiam kaloriat szamolni.

Amugy nagyjabol normalisan eszek, hiszen a gyereket is etetni kell es azt megfogadtam, hogy igyekszem egeszsegesen fozni neki, de sokat eszem, mert a faradtsagtol allandoan ehes vagyok. Es ez a baj, tudom en. Sportolni sincs erom kulon, bar legalabb az megvan, hogy a gyerek utan kell futni, o olyan tipus, aki tenyleg meg se all. Felkel reggel 5-kor es mar akkor a fejemen ugral, utana futva iszom meg a kavemat is, mert amugy eleg veszelyes onmagara, maszik. Felfele 😅 Szek, asztal; ablak, mindenhova, figyelni kell.

Piszok nehez, nem gondoltam volna hogy meg mindig itt fogok tartani ilyenkor. Igazabol talan mindkozul arra nem szamitottam, hogy ennyit fog kelni ejszaka es meg mindig nincs vege, ez tesz tonkre.

szept. 2. 14:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok, amugy a terhesseg alatt felszedett kilokat azt szules utan gyorsan ledobtam, plusz meg 5 kilot, tehat a kezdosulyomnal most kevesebb is vagyok, de kene még fogyni sajnos.
szept. 2. 14:26
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
"de következő babáig lejjebb szeretnék fogyni hogy boldogabb legyek" ha komolyan azt gondolod, a fogyástól leszel boldogabb, sürgősen keress egy pszichológust.
szept. 2. 14:28
 6/12 A kérdező kommentje:
#5 van pszichológusom köszönöm, és nem is érzem magam boldogtalannak, nem sírok ha a tükörbe nézek. Miért is tenném? Ettől függetlenül hozzáadna az életemhez ha nem az elhízott kategóriába tartoznék. A terhesség előtt egy évvel meg is lett az a módszer amivel képes vagyok nekem megfelelő módon, de szép lassan, tartósan fogyni. Így azt gondolom hogy boldogabb lennék ha ezt a folyamatot a végéig elvihetném és mondjuk bekerülhetnék egy BMI szerinti ideális súly-kategóriába. Ettől függetlenül nagyon örülök a babának, az egy nagyobb boldogság nekem mint maga a fogyás, de azért a fogyásra is vágyok
szept. 2. 14:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

35 kilót adtam le az elmúlt évben, és bizton állítom, hogy a puszta fogyás nem eredményezi feltétlen a boldog életet. A vékony emberek is lehetnek elégedetlenek, boldogtalanok. Az igazi boldogság érzése belülről fakad, és nem kívülről. Tény, hogy 35 kilóval könnyebben jobb életminőségem van, egészségesen étkezek, sokat mozgok, ezáltal elégedettebb és energikusabb vagyok valamivel. De a szakmai siker anyaként nagyon nehéz most is, és a családi kapcsolataim rendezése sem ért még célba. És vannak napok, amikor még mindig rossz a közérzetem, de másnapra elmúlik, és új nap virrad.

Én kövéren kezdtem a terhességet, ráadásul a végére még +20 kg-t magamra zabáltam, mert falászavarban szenvedtem. Most már változtattam az életemen, és igen, megbántam, hogy nem a terhességem előtt rendeztem a lelki problémáimat, és a stresszt nem tanultam meg akkor még kezelni, amik miatt sokat ettem. Terhesen csak 30+ héten látszott, hogy nem szimplán kövér vagyok. A végére csak a csodának köszönhetem, hogy nem lettem cukorbeteg, vagy nem ért trombózis. A babámat fájásgyengeség miatt császárral szültem, a kórházban szétaláztak a súlyom miatt orvosok, ápolók. Nem kívánom senkinek, de az én hibám volt végülis. Tanultam belőle, gyógyulok és mivel visszacsinálni nem tudom, élek tovább azon a színvonalon, amin a legtöbbet ki tudom hozni magamból ezúttal.

szept. 2. 14:38
 8/12 anonim ***** válasza:
76%

Az a véleményem hogy akinek a gyerek előtt se ment az hogy odafigyeljen az étkezésre és mozogjon eleget, annak utána se fog menni valószínűleg.

Nem bántásból, ezt a saját tapasztalatom alapján írom. Gyerek előtt nagyon odafigyeltem a mozgásra is, étkezésre is, persze voltak olyan időszakok mikor háttérbe szorult betegség vagy egyéb plusz teendők miatt.

A szülés után még ugyanannyi kg voltam, de lassacskán a babázás alatt felkúsztak a kilók. Most egy-másfél ruhaméretet nőttem.

Egy pár hónap volt kb a babám 1 éves korában, mikor volt energiám éjjel edzeni, de valljuk be ez nem igazán optimális alvás és pihenés helyett.

Azóta most jutottam el odáig hogy fenn bírok maradni éjfél-1 óráig így lenne egy órám edzeni, de mivel tévét se néztem mondjuk egy fél éve így valahogy szívesebben lazulok. Persze fekve szoktam közbem tornázgatni, de ide kardio kellene...

Nemsokára visszatérek a munkába meglátjuk hogy milyen új lehetőségek nyílnak meg az edzésnek vagy esetleg záródik be az a kicsi kapu is.

Az hogy majd szoptatástól lefogysz az nem igaz, van aki pont akkor szed fel. Én a szoptatás hatását a súlyomra nem érzékeltem, inkább a bezártság és mozgásszegény életmód, hogy azt ettem ami a leggyorsabban lezavarható mert már sírt a baba stb.

A majd lefogysz ha futni kell utána sem állja meg a helyét. Örökmozgóm van, tényleg nem áll meg mégis ilyen súlyban soha nem voltam életemben és egy dkg nem ment le.

szept. 2. 14:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Kolleganom 100 on felul.van durvan es a ferje is szepen hizik fele egyutt. 2 vetelesen vannak tul es most meg maradt a baba.. de 100 metert is lassu tempoval mint egy tudobeteg ugy setal le.. szornyu. .. felelotlenseg szerintem ilyen koverem gyereket vallalni. Elobb lekene fogyni.. a legkisebb problema az lehet hogy nincs terhespocak.. csoda ha a szive kibirja
szept. 2. 15:53
 10/12 A kérdező kommentje:
#9 hmmm, lehet az ő esetében ez igaz, de szerintem túlsúly és túlsúly között is van különbség. Pl én 90kg alatt vagyok most 172-3cm-hez, a szívem rendben van és konkrétan több orvos javasolta hogy most kellene babával próbálkozni mert túlsúly ide vagy oda helyre billent a hormon háztartásom. Amúgy baba előtt heti négy edzést toltam ami meglátszik az állóképességemen. (Itt ne duci tornát képzelj el, terhesen is magán edzőhöz járok hogy azért keményebb legyen mint a terhes jóga, az nekem nem elég.) de amúgy vicces módon 100kilósan is simán túráztam, kardióztam vagy éppen erősítettem. Volt olyan orvos aki nem is akarta elhinni hány kiló vagyok 😅 (ez nem ok arra hogy ne fogyjon le az ember!!!!)
szept. 2. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!