Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban én vagyok ennyire...

Valóban én vagyok ennyire rossz társ ha már második alkalommal hagynak el terhesen? :/

Figyelt kérdés

Bonyolult az élethelyzetem, nemis tudok hol kezdjek bele vagy mik lennének a fontos állomások az életembe ami alapján bemutatnám magamat. Röviden. 21 évesen babát vállaltam az akkori szerelmemmel (,,becsúszott”) akivel már 4 éve voltunk együtt, mindketten nagyon akartuk őt. Végül a terhesség végén azt mondta megutált engem a viselkedésem miatt (nem változtam semmiben és már 4 éve ismert 😅 de nyilván nem voltam hibátlan ahogy senki sem) ezért elhagy, de a gyerekre igényt tart. Végül kb azonnal kiment külföldre és sosem látta a gyereket önszántából, letagadta hogy az övé DNS teszt minden volt, azóta sem törődik vele és fizetni sem akart sohasem.

Ezután viszonylag hamar lett új párom aki elfogadta a közös gyereket, felvállalt és úgy éreztem őszintén akar minket, a szülei is elfogadtak minket a fiammal és viszonylag hamar meg is kérte a kezemet. 2 év után itt is jött a baba (tudom tudom itt ,,rontottam el”), természetesen együtt éltünk és örömmel vártuk a kicsit amikor a szülei hatására félidős terhesen itt hagyott engem. Ugyanis a szülei szerint én egy pénzéhes apa kergető k*rv@ vagyok aki direkt felcsináltatta és bebiztosította magát (exem elvileg nem állt melléjük és nekem adott igazat de ez gyakorlatban nem így volt). Azóta eltelt 4 hónap, most fogok szülni és mai napig hiteget hogy minket akar de persze sehol semmi :/ és nem érzem hogy törődne velünk vagy segíteni akarna hisz találkozni ,,nincs ideje” , kibékülni nem akar (ezt persze nem mondja ki így) mert szerinte nemntudok viselkedni.

Azt tudni kell hogy én anyagilag szerencsére stabil lábakon állok illetve van megfelelő családi háttér is akikre bármikor számíthatok, tehát sosem szorultam egyik exemre sem hogy eltartson vagy bármi. Mindkettővel az én házamban éltünk amit én a szüleimtől kaptam.

aug. 29. 12:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
85%

Az anya is lemondhat a jogairól, amiről az apa, csak a kötelezettségekről nem(gyerektartás)..

Szóval ha mindketten lemondanak nevelőszülő, apákat meg anyákat sem lehet látogatásra kényszeríteni, csak ugye az anyák nyilván nem adják le másoknak xedik gyereknek, pláne mire végigmegy a procedúra csecsemőotthonos lenne, csak utána családbakerülés..

Szerintem lehetnek szemetek is, de lehet veled is gond. Iskolában voltak valaha beilleszkedési problémáid? Terhességnél probléma? Mások mit gondoltak rólad terhesen?

aug. 29. 13:13
 12/32 anonim ***** válasza:
64%
#3 Butaság ellen nincs terápia.
aug. 29. 13:18
 13/32 anonim ***** válasza:
75%

#11 "az anyák nyilván nem adják le másoknak xedik gyereknek"

Miért ne adhatnák le 'nyilván'? Sok anya egy ilyen cserbenhagyás után a háta közepére nem kívánja a gyerekét, egyáltalán nem nyilvánvaló az, hogy nem akar tőle megszabadulni. Ez a társadalmi hozzáállás és az általa sugallt elítélés szerintem baromi káros.

aug. 29. 13:20
 14/32 A kérdező kommentje:

11 Igen voltak beilleszkedési problémáim, elég nehezen ismerkedek (mégha a jelenlegi sztoriból nem is látszik), viszont sose voltam egy kiközösített vagy kiviccelt figura. Inkább volt 1-2 barátom akivel elvagyok és ennyi. Jelenleg is 3 barátnőm van csak de ők már 10-20 éve.

Teljesen problémamentesek a terhességeim hálisten, max fáradékonyabb és kicsit ingerlékenyebb vagyok de egyáltalan nem beteges szinten megy ez sem szerintem. A már meglévő gyermekemmel pl ritka türelmes vagyok mások szerint is pedig elég eleven :)

aug. 29. 13:25
 15/32 anonim ***** válasza:
92%

Hát az mondjuk érdekes, hogy mindkét exed a viselkedésedet hozta fel: 1. "megutált engem a viselkedésem miatt", 2. "szerinte nemntudok viselkedni"

Ebben azért már csak lehet valami...

aug. 29. 13:39
 16/32 anonim ***** válasza:
90%

Rossz szülői minta miatt Rossz pasikat választasz,akkor is ha figyelsz. Először is nem kell minden kapcsolatba babát szülni,pláne házasság nélkül. Igen utóbbi csak papír, DE ha ezt sem lépi meg akkor babára pláne nem fog elköteleződni.

Második ha van dns teszt bíróság által, akkor automatikusan a bíróság mint apát kötelezni fogja a gyerektartásra a bejelentett fizu alapján és pont. Fizessenek csak ha dugni volt eszük.

aug. 29. 14:01
 17/32 anonim ***** válasza:
81%
Nem jól tetted fel a kérdés, de ha az a kérdésed, hogy tehetsz-e róla, hogy mindig ilyen helyzetbe kerülsz, akkor a válasz az, hogy igen, abszolút.
aug. 29. 14:59
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

5,9

Csak akkor lehet megosztott elhelyezés, ha mindkét szülő akarja nevelni a gyereket. Ha az egyik nem akarja, nincs miről beszélni. A gyerekneveles nem kötelező. Sőt, olyannyira nem, hogy ha egyik sem akarja nevelni, állami gondozasba adható.

aug. 29. 15:54
 19/32 anonim ***** válasza:
49%
#18 Köszönöm a választ, hasznos volt! Akkor innentől már csak az anyák társadalmi nyomasztásának és elítélésének kigyomlálására van szükség ahhoz, hogy a nők is ugyanolyan nyugodtan és szabadon mondhassanak le a már nem-abortálható gyermekükről, mint a férfiak. Én ezt abszolút támogatom!
aug. 29. 15:59
 20/32 anonim ***** válasza:
88%

19

Így is lemond róla, aki akar.

aug. 29. 16:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!