Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban én vagyok ennyire...

Valóban én vagyok ennyire rossz társ ha már második alkalommal hagynak el terhesen? :/

Figyelt kérdés

Bonyolult az élethelyzetem, nemis tudok hol kezdjek bele vagy mik lennének a fontos állomások az életembe ami alapján bemutatnám magamat. Röviden. 21 évesen babát vállaltam az akkori szerelmemmel (,,becsúszott”) akivel már 4 éve voltunk együtt, mindketten nagyon akartuk őt. Végül a terhesség végén azt mondta megutált engem a viselkedésem miatt (nem változtam semmiben és már 4 éve ismert 😅 de nyilván nem voltam hibátlan ahogy senki sem) ezért elhagy, de a gyerekre igényt tart. Végül kb azonnal kiment külföldre és sosem látta a gyereket önszántából, letagadta hogy az övé DNS teszt minden volt, azóta sem törődik vele és fizetni sem akart sohasem.

Ezután viszonylag hamar lett új párom aki elfogadta a közös gyereket, felvállalt és úgy éreztem őszintén akar minket, a szülei is elfogadtak minket a fiammal és viszonylag hamar meg is kérte a kezemet. 2 év után itt is jött a baba (tudom tudom itt ,,rontottam el”), természetesen együtt éltünk és örömmel vártuk a kicsit amikor a szülei hatására félidős terhesen itt hagyott engem. Ugyanis a szülei szerint én egy pénzéhes apa kergető k*rv@ vagyok aki direkt felcsináltatta és bebiztosította magát (exem elvileg nem állt melléjük és nekem adott igazat de ez gyakorlatban nem így volt). Azóta eltelt 4 hónap, most fogok szülni és mai napig hiteget hogy minket akar de persze sehol semmi :/ és nem érzem hogy törődne velünk vagy segíteni akarna hisz találkozni ,,nincs ideje” , kibékülni nem akar (ezt persze nem mondja ki így) mert szerinte nemntudok viselkedni.

Azt tudni kell hogy én anyagilag szerencsére stabil lábakon állok illetve van megfelelő családi háttér is akikre bármikor számíthatok, tehát sosem szorultam egyik exemre sem hogy eltartson vagy bármi. Mindkettővel az én házamban éltünk amit én a szüleimtől kaptam.

aug. 29. 12:20
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
53%
Majd a harmadikkal osszejon 🤦‍♀️
aug. 29. 12:26
 2/32 anonim ***** válasza:
84%
Nem a rossz társ a megfelelő kifejezés, hanem a felelőtlen.
aug. 29. 12:32
 3/32 anonim ***** válasza:
81%

Valószínűleg rossz kötődési minták miatt van. Nem vagy kiterápiázva.

Azonnal keress fel egy pszichológust, mert a gyerekekben óriási károkat is okozhatsz.

aug. 29. 12:44
 4/32 anonim ***** válasza:
91%
Buta és naiv vagy, ennyi.
aug. 29. 12:46
 5/32 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként ilyenkor, amikor nem voltatok házasok és nincs válás, hogy van a gyermekelhelyezés? Kérheted a váltott elhelyezést? (A gyerek 1 hétig nálad, 1 hétig nála.) Én minden pasit ezzel büntetnék, aki lepattan a terhes csaja mellől, mert a nőkre gondolkodás nélkül rátolják az összes gondot, problémát, anyagi költséget és felelősséget, viszont a faszik valahogy sosem kapják meg, hogy "Ha b.szni tudtál, akkor vállald is a következményeit és a felelősséget!" - valamiért ez mindig csak a nőket illeti meg.

És jaja, tudom-tudom, a gyerek érdekei bla-bla... csakhogy a gyerek érdekeiért mindkét szülő a felelős, így a 'spermadonor' is.

aug. 29. 12:50
 6/32 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon gyorsan vállalsz gyereket szerintem. Ezt azért nem 2 évig korai kapcsolatban teszi meg az ember.
aug. 29. 12:57
 7/32 A kérdező kommentje:
5. ha az apa is akarja igen, egyébként csak a gyerektartás fizetésére kötelezhetik tudtommal. beszéltünk erről mert én is említettem neki hogy egyszerűbb lenne a dolog ha így nevelgetnénk. Először nekemesett hogy ő dolgozik nem tudja megoldani (nyilván én is fogok na sebaj😅), utána mikor a gyerektartásról beszéltünk akkor egyből az volt a reakció hogy én arról ne is álmodjak 50-50be neveljük. Tehát megbeszélni semmit nemtudunk normálisan sajnos
aug. 29. 13:01
 8/32 anonim ***** válasza:
87%
Az az igazsag hogy minden kapcsolatodba 1 a kozos az Te vagy..
aug. 29. 13:01
 9/32 anonim ***** válasza:
56%

#7 Azért én erről megkérdeznék egy jogászt, mert nekem az nagyon sántít, hogy "ha az apa is akarja igen". Ez így jogilag egy rohadt nagy nemek közötti egyenlőtlenségre ad jogalapot és hát elvileg a feminizmusnak hála ezen már túl vagyunk (igen, most én is olyan naív voltam, mint te :)).

Én minimum utánaolvasnék a lehetőségeidnek ezügyben, de inkább kifizetnék egy óra tanácsadást egy szakértőnek, aki világos, egyértelmű válaszokat tud adni ezekre a kérdésekre, sőt! Akár még segítene is bíróságra vinni az ügyet.

aug. 29. 13:07
 10/32 anonim ***** válasza:
36%
8 osztály legalább megvan?
aug. 29. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!