Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 16. Héten van cukorterhelés...

Ha 16. Héten van cukorterhelés kell menni 24. Héten is?

Figyelt kérdés

IR-es és pajzsmirigy alulműködéses vagyok, első kisfiamnál jó lett a cukor, szerencsére diétáznom sem kellett (nyilván figyeltem mit eszek, de nem kellett szénhidrátot számolnom). Most a másodikat várom és 16 hetes vagyok. Endokrinológus nőgyógyász mondta menjek ilyenkor terhelésre. Ha minden jó lesz akkor 24. Héten is kell mennem ilyenkor?

Ha "rossz" lenne a cukrom annak lenne valami jele?

aug. 23. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Kell ismételni, de szerintem többet érdemes várni a kettő között.
aug. 23. 12:16
 2/11 A kérdező kommentje:
És mennyit ajánlasz?
aug. 23. 12:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem pont így kell mennem sajnos, ugyanezek miatt. a 16.hetin baromi rosszul voltam ...:/ félek előre...
aug. 23. 12:33
 4/11 A kérdező kommentje:

3as

Akkor te is 16.in mész meg 24. Héten? És milyen volt a 16. Terhelés eredménye, ha szarul voltál?

aug. 23. 13:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem is volt előrehozott cukorterhelésem, ilyenkor kétszer is kell menni. Én egyszer a 16. héten voltam, egyszer meg a 26. héten. Nálunk a védőnő kéri az időpontot és írja meg nekem, hogy mikor kell mennem, úgyhogy gondolom jó így. Azt mondják, nincs különösebb jele annak, hogy nem jó a cukrod. Nekem mondjuk jó lett szerencsére mind kétszer, de azért én se voltam teljesen jól, szédültem, kicsit hányingerem volt, de nem vészes.
aug. 23. 15:08
 6/11 anonim ***** válasza:

3as vagyok, határeset volt a 16. héten, figyelek, hogy mit eszek, 7,6 lett a 2 órás cukor. Nyílván cukorral amúgy sem tömném így magam, itthon mérem a cukraimat, azok tökéletesek… de ez a 75gramm glükóz gyilkol :(

Ugye nekem, meg neked itt az inzulin sokk a ludas…

16. héten voltam és 24. héten megyek, nekem így kérték.

aug. 23. 16:15
 7/11 A kérdező kommentje:

3as

Inzulint nézetek a 16. Héten, mert magánba megyek. Nyilván cukor+inzulin 0, 60 és 120 percben. De a 24. Hetin csak a 0ást és a 120ast nézik. Az elég ilyenkor? Vagy akkor is magánban kell menni az inzulin miatt?

Tudtommal a cukor ami baj a babának, az megy át a szervezetébe, az inzulin az nem. De javítson ki valaki ha tévedek.

aug. 23. 21:34
 8/11 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, én úgy tudom, hogy azért nem néznek ilyenkor inzulint és 60 perces cukrot, mert a terhesség amúgyis egy inzulinrezisztens állapot. Persze, ha te alapból ir-es vagy akkor lehet nálad máshogy van, azt nem tudom.
aug. 23. 23:20
 9/11 anonim ***** válasza:
A 24. hetire igazából van egy intervallum amikor lehet, én annak a végén mennék.
aug. 23. 23:21
 10/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

ahogy a 8-as írja, igen, ilyenkor igazából felesleges az inzulin. Én is második körre magánba megyek, ott nem kérek inzulint, majd szülés után kell olyan ami inzulinos. :)

aug. 27. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!