Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jól szedem így a vitaminokat?

Jól szedem így a vitaminokat?

Figyelt kérdés

Ugye egyik gátolja a másik felszívódását, plusz a kávé is, ezért kérdezem.

Reggel még éhgyomorra beveszem a vas szirupot (floradix), elvileg ez gyors felszívódású, meg van benne c-vitamin is, ami segíti. Az van ráírva, hogy fél órával étkezés előtt, úgyhogy kb. félórával utána reggelizek, majd beveszem a femibion 2-t, illetve a magnéziumot. Ezután megint várok kb fél órát és iszok egy kávét.

Jó így? Elég fél órát várni a vas és a magnézium, illetve a vitaminok és a kávé között?

2024. aug. 22. 07:25
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

Nekem a terhesgondozáson min 1 órát mondtak a vas és a magnézium között én így szedtem, de én a vas és mg között megkávéztam 😅 A magnézium mellé B-komplexet szedtem.

A terhesvitamint lefekvés előtt vettem be mert így nem voltam tőle rosszul.

Minden labor eredményem tökéletes volt végig így annyira nem lehetett nagy gond. 38 hkm

2024. aug. 22. 07:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Éjjelente mindig felébredtem terhesen, így a vasat akkor vettem be, így reggel már nyugodtan tudtam bármit enni meg kávézni. Utána egy óra volt amíg beértem a munkába, akkor vettem be a magnéziumot.
2024. aug. 22. 09:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Inkább 2 órát várj, biztos ami biztos.
2024. aug. 22. 09:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 orat mondtak es nem csak a magneziumra kell figyelni, hanem ugye a kalcium is gatolja a felszivodast (tehat pl

tejtermekek) es a teljeskiorlesu etelek is, illetve a tea a tannin miatt.

Szoval reggel ehgyomorra ment a vas, minden mas ra 2 orara.

Sulyos vashianyos verszegeny lettem terhesseg alatt, nagyon komolyan kellett vennem a szedeset, bar nem ismerem ezt a keszitmenyt, en sorbifert szedtem. Kerdezd meg esetleg az orvosodat errol.

Viszont amugy meg ha jo a verkeped, nem biztos hogy van jelentosege ennek a szigorusagnak, mert azert valamennyi felszivodik belole, meg ha rosszul is szeded. De nyilvan ha mar komolyabb a baj, akkor nagyon fontos ezekre figyelni.

2024. aug. 22. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!