Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósság alatt anti C...

Várandósság alatt anti C antitestet találtak a véremben. Férjem vérét is megnézték, ő hordozza heterozigota formában a kérdéses antigént. Kettőnk vércsoportja, Rh faktora azonos. Segítene valaki megérteni, hogy ez mit jelent és mi a jelentősége?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom a babáért! Első terhesség alatt nem volt ilyen. A szervezetem reagál ezzel a férjem génjeire (a magzatra)?

aug. 12. 18:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmi jelentősége. Nem kell aggódni rajta, nem tudják pontosan mi okozza (egyes gyógyszerek, betegségek után visszamaradhat) A babára nézve egyáltalán nem veszélyes és lehet, hogy a várandósság után elmúlik. Igazából csak akkor kell jobban figyelniük ha vért kell kapj pl szülés közben, de engem a dokinő megnyugtatott, hogy semmi teendő vele.Ez csak a szakembereknek egy információ, de semmi problémát nem okoz akkor se, csak megfelelő vért adnak, ennyi. Mondta majd szülés után 6 hónappal is nézessem meg, nagy eséllyel eltűnik majd.

9# voltam

aug. 16. 16:16
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megnyugodtam. Neked is folyamatosan kontrollálták? Nézik, hogy emelkedik-e a titer. Rajta van mindig a következő kontroll időpontja. 24 hetesen kell mennem újra, akkor már harmadszorra nézik.
aug. 16. 16:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Minden hónapban nézték. Tegnap voltam utoljára (37 hetes vagyok)
aug. 16. 18:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Na ránéztem, meg is jött a tegnapi eredmény. Azt írják szüléskor kell még egy kontroll. De akkor nálam amúgy is figyelni kell, mert én rh negatív vagyok, párom pozitív. Meglátjuk baba pozitív lesz e.... kell e szurit kapnom 😅
aug. 16. 18:44
 15/16 A kérdező kommentje:

Volt valami változás a leleten? Nálunk anti-D profilaxist minden negatív kismama kap a szülés előtt a baba faktorától függetlenül (őt nem is nézik) mindenképp adják, hogy a második babánál ne legyen gond.

Nekem azért is meglepő az ellenanyag mert én pozitív vagyok, a klasszikus Rh összeférhetetlenség és a profilaxis nem érint.

aug. 18. 12:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Annyi változás volt csak, hogy nálam voltak mellette "hideg antitestek" is, így azt tovább vizsgálták, hogy hány foknál is jelentenek valójában gondot. Kiderült, hogy felmelegített vért kaphatok csak.

Egyebekben nem változott.

aug. 18. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!