Toxoplazmózis terhesség alatt?
Sziasztok!
Kinek hogy derült ki, hogy friss toxoplasma fertőzött kismamaként? Vannak tünetei vagy “csak” azon múlik, épp megnézette-e magától vérvételen keresztül?
Köszönöm, ha leírod a tapasztalatod!
Most vagyok várandós. Simán nézték államiban mivel van macskám. Nem kellett külön kérnem se.
Az eredménye meglepett amúgy, mert világ életemben volt macskám, mégse estem át rajta. A zöldség/gyümölcs az amit jobban figyelünk, hogy véletlenül se egyem mosatlanul. A macskától nem tartok (kizárólag benti)
Tök fura, hogy ennyire különböző a protokoll. Én terhesség előtt jártam meddőségibe. Ott kiderült, hogy nem estem még át rajta. Ráírták, hogy terhesség esetén 4-6 hetente teszt javasolt.
Mondtam terhesgondozáson (államiban), hogy a 4-6 hetet túlzásnak tartom, de emiatt, ha van rá lehetőség a 3 trimeszterin szeretném kérni. Ha nincs, akkor nézetem magánban.
Ott is rögtön azzal jöttek, hogy van-e macskám, mert csak azoknak nézik. Ami nevetséges amúgy, mert már 1000 tanulmány van róla, hogy mennyivel könnyebb mosatlan gyümölcsről összeszedni, mint szobamacskától. Végül adtak az első kettőre. A 3.már a kórházban volt, ott szóba se jött, de már én se erőltettem 36 hetesen. Nemsokára szülök, majd kiderül, remélem, semmi para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!