Mikor kezdtetek el vásárolni a babának, és először miket?
Miután megtudtam, hogy babát várok, vásárolni (tudatosan) csak a 2. trimesztertől akartam, viszont elkezdtem horgolni egy mackót..
Mire befejeztem volna, elhalt a magzat.
Fizetésről-fizetésre terveztük a vásárlást, hogy ne érezzük olyan megterhelőnek azt, hogy egyszerre olyan nagy kiadásunk.
Babaágy, ágynemű(k); babateknő; szükséges, de minimális mennyiségű ruhadarabok. Valahogy így volt a fejemben.
Maradok tanulni.. remélem más tud jót mondani, amit majd egyszer (mielőbb) én is hasznosíthatok. 😇
Kb.a 20.hétig semmit nem akartam, de 13hetesen kaptam egy babakocsit, amit el kellett hoznom, mert nem tárolják. Ezért nem hagytam ott.
Volt már sok cuccom, főleg tesómtól, ami "majd jó lesz az enyémnek." Aztán 15 hetesen kiderült, hogy fiú, nekem meg ugye csupa lány ruhám volt. Aztán az összes lányos anyuka jött, hogy majd összeszedi nekem az "uniszex" ruhákat. Ekkor úgy megsajnáltam, hogy szegénynek csupa olyan cucca lesz, ami "fiúnak se olyan ciki", hogy gyorsan vettem pár igazi pasis göncöt.😂
Utána sokáig semmit nem engedtem be a lakásba, mert felújítás és lomtalanítás van még mindig, de tudtam, hogy miket fogok kapni, amit nem kell vennem. Szóval csak apróságokat vettem, ha épp nagyon megtetszett valami, vagy nagyon jó áron volt, rendeltem is apránként. Már nem húzhattam tovább az időt, mert 38hetes vagyok, be kellett engednem a cuccokat, ne aludjon már a földön szerencsétlen, ha kijönne🤣 Meg megvettem a tisztasági dolgokat is. Sokáig mondtam, hogy nem kérünk semmit, mert mindene megvan, csak még helye nincs, de már a szobája nagyjából kész, nem kell az udvaron aludnia😁 Szóval helye is van.
16 hetesen azt hiszem. Addigra elmondtuk az embereknek, és hamar kiderült, hogy mi senkitől nem fogunk kapni semmit. Akkor még nem volt más kisgyerekes ismerősünk.
Úgyhogy elkezdtem összeszedni mi kell és nézegetni kezdtük használtan/akciósan. Legelsőnek szerintem ruhát vettem.
Azóta lett több gyerekes ismerősünk, a második gyereknek mindent is elraktunk az elsőtől, de kaptunk is egy kamionnyi cuccot még, mert tudták, hogy mi tervezünk még gyereket, ők meg már nem.
Az elsőnél 12hetessen majd a másodiknál 20hetessen most vagyok 14hetes a harmadik babával a héten már rendelek 1-2dolgot pl légzés figyelő,babyör, lepedők, pelenka a nemét még nem tudjuk úgy hogy a többit majd a későbbiekben. De az elsők között volt a ruha,cumi, cumisüveg, textil pelenka,plédek, törölközők apróságok igazából a babakocsit az elsönél a végén vettük meg a másodiknál is azt használtuk illetve most is azt fogjuk.
Én is egy havi bevásárló listát írtam hogy mit mikor szeretnék megvenni. Egyrészt mert nem bírnám ki hogy csak a végén vásároljak másrészt igy sokkal jobban átlátom hogy valóban mi az ami kell és mi az amiből esetleg keveset vettem.
Nekem a szülési dolgokat meg majd a 30.héten veszem meg.
Köszönöm a válaszokat!
Én a többinél kaptam sokmindent családból, de ott is 7 hónaposan kezdtem el beszerezni a dolgokat (másodiknál akkor költöztünk, úgy voltunk, csak az új helyre vásárolunk már.)
Viszont sok idő eltelt, (6 év), és egyrészt sokminden nem maradt, másrészt meg ami van, is kislány cuccok (3 lányom van), most meg fiunk lesz.
Csak már folyamat nézegetem a babacuccokat 😊
De szerintem a 30.hetet kivárom.
(22 hétnél járunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!