Nagyon fontos számomra a szájhigiénia, viszont a terhességem alatt undorodom a fogkrém ízétől. Milyen alternatív módon tudnám tisztán tartani a fogaimat? 13+0hkm
Simán jó lehet a gyerekfogkrém, ez még nem olyan óriási gond.
Én a hátsó fogaim mosásával szenvedtem, mert egy bizonyos ponton túl öklendezni kezdtem a fogkefétől. Sajnos eleve "könnyen" hányok migrén miatt, de ez a fogmosásos mizéria az első trimeszterben jött és úgy látszik, már így is marad - 2 éve szültem. Kínszenvedés.
Én szódabikarbónával mostam fogat pár hétig, fura mód annak a "lábszag ízét" bírtam, de sem a gyerek fogkrémeket sem a felnőtt fogkrémeket nem bírtam.
A nedves fogkefét belemártottam a szódabikarbónába és úgy sikáltam a fogaimat.
A szódabikarbóna tönkreteszi a fogzománcot, napi fogmosásra nem ajánlott.
A szájvizeket sem bírod? Esetleg moss fogat sima, vizes fogkefével, utána szájvizes öblítéssel.
Leteznek nem mentolos fogkremek is, probalj olyat keresni,hatha. Dm-ben is van, egyszer vettem valami kokuszosat veletlenul, nem direkt, de elhasznalgattam :D
A lenyeg, hogy fluorid legyen benne es ezeket a fogpor, szodabikarbona stb meg kerulni kene, mind-mind tonkreteszi a zomnacot.
A szódabikarbónás vagyok. Nem bírtam a szájvízet sem. A fogorvosom sem örült amikor mondtam neki, kaptam tőle mindenféle fogkrém mintákat, de szószerint elhánytam magam az összestől.
A sima vizes fogmosás meg nem adott minimális frissesség érzést sem. Így kénytelen voltam ezt a barbár megoldást választani. Szerencsére csak 2-3 hétig tartott ez a fogkrém undor. Utána ugyanúgy tudtam mindent használni.
A fogaimnak nem lett semmi baja. Most a második babát várom, vele nincs ilyen gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!