Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Közeli hozzátartozó elveszétse...

Közeli hozzátartozó elveszétse mennyire lehet káros egy magzatra?

Figyelt kérdés

A feleségem 5 hónapos terhes, pár napja halt meg az apukája (váratlanul), és elég nehezen viseli.

Pláne, hogy soha életében nem halt meg senkije, de az utóbb 10 hónapban a nagymamája, a nevelőapja, és most az édesapja.

Az első kettő annyira nem viselte meg, de nem is álltak hozzá annyira közel, csak maga a tény sokkoló volt számára (de akkor még nem is volt várandós)

Az apja viszont természetesen más.

Ilyenkor mire kell figyelni akár neki, akár nekem, miben lehet segíteni?Mennyire kell aggódnom a gyerek miatt?

júl. 22. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Igazából semennyire, hiszen ha belegondolsz, háborúban is születnek gyerekek, így épp annyira kell aggódnod a gyerek miatt, mint amennyire eddig aggódtál.

Beszélgess a felesegeddel, kérdezd mit szeretne és ennyi.

Részvétem

júl. 22. 11:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz a magzatnak. Olvastam persze ilyen rémhireket én is amikor tethes voltam hogy az extrém stressz miatt elment a baba, de hiszem hogy ott volt más is, nem csak stressz.
júl. 22. 11:52
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

1. válaszoló írta helyesen: kérdezd mit szeretne a feleséged, mire van szüksége. Van akinek egyedüllét kell ilyenkor, van akinek pont az ellentettje. A legfontosabb hogy a feleséged megőrizze a nyugalmát, amennyire csak lehet ilyen helyzetben.

Részvétem.

júl. 22. 11:56
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Természetes stressz oldók És antidepresszánsok: kamilla tea, illóolajok, levendulás fürdô, fényterâpia (a kék fêny állitolag nyugtatoan hat az idegekre), kisállatsimogatás (Nem macska mert az mostpont veszêlyes a magzatra).

Kérdezd meg akarja e valamelyiket.

júl. 22. 11:59
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Barátnőm édesanyja halála után terhességi toxemiat kapott. Koraszülött baba lett, az anyának az életét kellett megmenteni.
júl. 22. 11:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

5

Nem az anyja halála miatt

júl. 22. 12:03
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
#4. meg #5. ezt a sok hülyeséget helyből vsgy nekifutásból sikerült összehozni?
júl. 22. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
#7-es olvass utána, terhesen nem lehet antidepresszáns gyógyszereket bevenni. A alternativak amiket viszont írtam, nem okoznak kart a magzatnak, ès segithetnek a kismamànak is.
júl. 22. 12:19
 9/12 anonim ***** válasza:
9%
Egészségügyi hatása nem valószínű hogy lesz. Lelki lehet. Olvass utána a transzgenerációs traumáknak. De ez max a gyerek felnőtt korában fog kijönni.
júl. 22. 12:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk antidepresszánst annak kell szednie, aki depressziós. A kérdező párja nem az, csupán épp elvesztette az apjat, ergo gyászol.
júl. 22. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!