Pozitív teszt és folyadék a méhben?
10 nem is ez volt a téma, hogy ez már igazán nem pénz ennyi kiadás mellett. Nekem van ismerősöm, akik saját lakásban laknak, nem élnek amúgy rosszul nyaralni szerettek, automata autót vettek, amíg a gyerek szinte összes cuccát megkapták az unokatesótól az első évre, pár dolgot leszámítva higiéniai okokból. Lehet spórolni a gyerek alapvető cuccain, nem feltètlen kell 1 millió szülés előtt ra, de nyilván ennél többet is lehet, ha van 700.000 ezres babakocsi, csak minek...
Átlag emberek ketten 500-700 ezer forint között keresnek havonta. Sokan nőttünk fel úgy, hogy sok mindenre nem tellett és mi sokat turiztunk meg örököltünk, ajándekot csak karácsonyra meg szülinapra kaptunk, meg esetleg a jó biziért. Van olyan lakás, ahova be se fér igazából egy bababútor, csak egy ágy meg a rárakható pelenkázó. Szomorú de ez van.
A magánorvos az sajnos már a minőségi élet része, ahogy az éttermezés is. Ha nem telik ra, nem telik, de ennyire az elején semmit sem tudva én sem sajnálnám erre a pénzt.
12-es igen, ebben igazad van... itt az a gond, hogy nem mèrik fel az emberek, mi az ami megy, mi az ami nem, illetve a potenciális necces szitukat. TI szuperül gondolkodtok! És a speciális igényű gyerekekből is egyre több van amúgy... Nem tudhatja senki előre, milyen extrák kellenek egy gyerekhez. De őszintén, ez az infláció, ami 4 éve egyre csak tetözik, ez annak sem volt tervezhető, aki 4-5 eve volt kismama. Erre nem szoktak keszülni. Az inflációval meg nem aranyos a bérek emelkedese sem sajnos. Arra is nehéz kalkulálni, hogy mindig van fizetése mindkét szülőnek. Aki albérletes az egy lutri.. és sok a nem tervezett gyerek, akiket fel akarnak nevelni, csak ilyenkor általában még nehezebb.
Meg a szingli szülők...
Nagyon nehéz téma ez, nyilván senki sem azt kívánja a gyermekének, hogy kéregetni kelljen. :(
Köszönöm a ki oktatását de szerintem nem ez volt a kérdés.
Amúgy meg 6 gyereket nevelek és meg van mindenük . És azért írtam hogy nem engedhetem meg magamnak mert most van más dolog ami miatt nem tudnám finanszírozni ( halál eset ) de úgy gondolom hogy ez nem rátok tartozik.
Viszont így kaptunk perspektívát, és nem kioktatásnak szántuk egyaltalán! Reszemről ez a végén eszmecsere volt inkább.
Őszinten, szívből gratulálok a csodaszép nagy családodhoz! Biztosan hatalmas szeretetben nőhet fel a 7. Gyermeketek is! :) Őszinte részvétem. :(
(A mi családunkban sosem a gyászoló család kellett fizesse a temetési költségeket, erre mindig tett félre egy lekötött összeget az elhunyt és végrendelet is mindig volt. El sem tudom képzelni, milyen nehéz a lelkiek mellett az anyagi teher. Magyarázkodásom mentségère szóljon, nálunk hirtelen haláleset sohasem volt az elmúlt 3 évtizedben. Mindenki 60-90 éves kora között, hosszú betegség/öregségben hunyt el, így jócskán volt idő ezt a szomorú eseményt eltervezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!