30kilóval a magasságotokhoz kötött ideális testsúlyotok felett (de rendezett inzulin háztartással, nektek mit mondott a doki mennyire kell figyelni a súlygyarapodást?
Nem tudom, mennyi vagy, de megközelítőleg szerintem megteszi:
165 cm vagyok, 80 kilóval estem teherbe az elsőnél.
(Nekem sem volt semmi eü. probléma, igazából csak a védőnő csesztetett a súlyommal).
32.hét felé javasoltak 160 ch diétát terhességi diabétesz megelőzéseként. Betartottam. 91 kg-mal mentem szülni (38 hét.)
Magától, különösebb erőfeszítés nélkül 75 kilóra tudtam lefogyni, majd másfél évvel a szülés után kcal számlálás, cukor a minimálisra, fehérjebevitelt növelve. 62-re tudtam lemenni 1 év alatt, ami nekem végülis ideális volt.
Nekem az orvos nem mondott semmit.
A védőnő mondta, hogy max 8 kg-ot hízhatok.
Jelenleg kb +10 kg-nál tartok 38 hetes vagyok a cukorom rendben, vérnyomásom kicsit ingadozó (inkább a fehér köpeny szindróma miatt), senki semmit sem mondott azóta a súlyomra mindig mérik beírják, ennyi.
165 cm vagyok és 73-74 kg körül voltam, amikor terhes lettem, elvileg bmi szerint túlsúllyal kezdtem.
Szerintem amíg az értékek rendben vannak és a baba is jól fejlődik, addig nem szükséges változtatni a bevált diétán, mert ha meg esetleg éhezel vagy a szervezeted éhezik az a babának sem lesz jó. Viszont minden esetet egyedileg kell mérlegelni, mert a baba egészsége a lefontosabb!!! Esetleg érdemes lenne egy jó nőgyógyászt keresni aki endokrinológus is és kikérni a véleményét.
Cukor terhelés volt már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!