Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérlek se, gítsetek! Hogyan...

Kérlek se, gítsetek! Hogyan tudom megállapítani otthon, ha terhes vagyok, és már 14. akárhány hetes lehetek?

Figyelt kérdés
Van már egy kisfiam, 10 hónapos. Menzeszem is van, de: miután szültem mindig erős volt a menzesz, és napra pontosan jött. Az utolsó előtti 40 napra jött, az utolsó 37-re, és kevés is volt, meg nem is tartott sokáig. 1-2 hete magzatmozgást érzek. Tudom, hogy szokott lenni fantommozgás, de ez annyira igazi, nem olyan, mint ha néha olyan, mint ha... Erős alkatú vagyok, így az első terhességem se nagyon látszott rajtam, meg ennyi idős terhesen nem tudtam még a hasamat se kitapintani. Úgy tudom, hogy ilyenkor már nem mutatja ki a teszt se. Lett így valaki terhes? Vagy csak beképzelem? Vagy mit érzek???
2010. okt. 31. 15:54
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, irány az ultrahang. Kérj beutalót a nőgyógyászodtól, de mondok jobbat, el sem kell menni odáig, mert a doki egyből megmondja, hogy terhes vagy-e.
2010. okt. 31. 16:02
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, most olvasom, hogy otthon szeretnéd magadnak megállapítani... Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszoltam.
2010. okt. 31. 16:03
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Terhességi teszt???
2010. okt. 31. 16:04
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Kimutatja a teszt, rosszul hallottad. :)
2010. okt. 31. 16:34
 5/28 anonim ***** válasza:
89%
Szia! De, a terhességi teszt végig pozitív marad a terhesség során, sőt egy darabig még a szülés után is! Én ugyanígy voltam, mint Te:-) 6 hónapos volt a babám, menzeszeltem, negatívak voltak a tesztek, védekeztünk, ergo, nem lehettem terhes. Még látszott is, ahogy mozog a hasam, nem csak éreztem... Elmentem dokihoz, hogy tutira terhes vagyok. Nem vagyok :-) Tényleg fantom mozgás, vagy rendeződik vissza még mindig a szervezet, vagy el nem tudom képzelni, mitől lehet ez. Menj el Te is dokihoz, hogy megnyugodj. Engem sem tudott megnyugtatni senki más! MInden jót és jó egészséget Nektek!
2010. okt. 31. 17:04
 6/28 A kérdező kommentje:
Uhh, köszi, hogy nem néztetek hülyének! :) Persze el megyek dokihoz, amúgy is kéne már, csak ameddig nem kapok időpontot, gondoltam írnak olyanok, akikkel ilyesmi történt.
2010. nov. 1. 21:19
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
na mit mutat a teszt?
2010. nov. 2. 22:10
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

A terhességi teszt a HCG-t mutatja, ami nincs jelen az egész terhességben.

A 12. hét után, amikor a lepény veszi át a terhesség fenntartásának feladatát, a HCG csökken, és a teszt már nem mutatja a terhességet.

Az első trimben bekövetkezett vetélések után fordul elő, hogy a teszt még egy ideig pozitívat mutat.

2010. nov. 2. 22:28
 9/28 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó! Én is így tudtam, ezért is kérdeztem, hogy hogyan deríthetném ki, amíg várok az időpontomra. :) Azóta is érzek mozgást minden nap, pedig eddig csak néha volt "fantommozgásom". Védekeztünk a férjemmel minden alkalommal, gumival.

Lett így terhes valaki?

2010. nov. 2. 23:17
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok. Látom lepontoztatok, pedig aki terhes, érdemes lenne kipróbálnia, hogy ne írogassunk itt össze-vissza.( én kipróbáltam a 3 trimeszterben). Kedves Utolsónak elsősorban, de remélem a Kérdezőt is megnyugtatja: A HCG a megtermékenyítés esetén már 8-10 nappal az ovulációt követően megjelenik a vérben.

Értéke 48-72 óránként megduplázódik.

A 10. terhességi héten éri el koncentrációja maximumát.

9 - 12 héten: 25,700 - 288,000 mIU/ml

A 12. héttől szintje a 20. hétig csökken, majd ezt követően vérszintje a szülésig stagnál.

forrás:( [link]

Üdv mindenkinek.

2010. nov. 3. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!