Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 12-ik terhességi hétben...

A 12-ik terhességi hétben vagyok. Gyomorrontásom van, valószínű vmi baktérium. Hajnaltól hányok, bármit iszom, kihányom, és nagyon fáj a gyomrom. A babát féltem. Ha kórokozó az oka, okozhat gondot nála?

Figyelt kérdés
Eddig egyszer sem jelentkezett terhességi hányás-hányinger nálam. Kétlem, hogy az első harmad végén jelentkezne.
2009. jan. 6. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha kórokozó okozta akkor sem okoz nála gondot,de neked mindenképp kellene egy kis Normaflore,ezt lehet kismamáknak is használni,és a bélflórákat is rendbe teszi.Keserűtea,háztartási keksz,illetve enyhén sós főtt burgonya.

Remélem holnapra javul a helyzet :))

2009. jan. 6. 14:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is ebben a "cipőben" jártam szombaton bár én csak egyszer hánytam és hasmenésem is volt. Szerintem jelezz a háziorvosodnak vagy a nőgyógyászodnak, hogy mit csinálj. A sok hányás a folyadékveszteség miatt veszélyes lehet, nekem bevált a kamillatea egy csipet cukorral. Nekem azt mondta a házim, hogy valószínű enyhe vírust kaptam el (a férjem is beteg volt két napig) és, hogy nem veszélyes a babómra, 16 hetes vagyok.
2009. jan. 6. 14:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Bízom benne, hogy a babócámat nem bántja ez a baci. Amúgy már iszogatom a kamillateát és még benn van. A gyomorfájás is enyhült :)...remélem kifele jövök és a babóca is jól viseli.
2009. jan. 6. 15:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia, en is igy voltam, pont ket hete, karacsonykor, es nagyon kiboritott. Hasmenesem is volt (etelmergezes, vagy hasonlo lehetett), aztan az egy nap alatt elmult, de a hanyas, hanyinger nem, es nagyon feltettem a kicsit (pont szinten 12 hetesen).

Elmentem a kinti dokihoz, akinek elmondtam a tuneteket, hogy meg mindig alig birok benntartani valamit (csak piritost, csipszet, stb., egeszsegtelen vackokat, abbol se sokat, fogytam is). Eloszor is meghallgattuk a baba szivhangjat (azota mar 13. heten voltam ultrahangon, es ugy tunt, mindn ok), es azt mondta, a terhessegnel gyakori, hogy felmarja a nyelocsovet a sav, bar ez a betegsegtol is lehetett.

Felirt egy ilyen remes izu lottyot ez ellen (gyomoregesre), amit terhesen is lehet szedni, es az segitett.

Remelhetoleg a babad is jol van, azota az orvos es masok is mondtak, hogy a babak meglepoen "gyurodesalloak", es a betegsegben te szenvedsz, de neki jo esellyel semmi baja... Egy kalappal!

2009. jan. 6. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!