Szükséges plusz folsav vagy egyéb vitamin?
5 hetes várandós vagyok jelenleg, Elevit Complex 1-et szedek. Szükséges még mellé folsavat szedni vagy más vitamint?
Vettem Jutavites 1000 MCG-s folsavat, de nem merem szedni napi szinten egyelőre, nehogy sok legyen.
Nőgyógyászhoz 2 hét múlva tudok menni, azért érdeklődnék itt elöljáróban.
Köszönöm a válaszokat!
Én sima jutavites magzatvédőt szedtem. Abban folát van, így nem szedtem már mellé semmit. A folsav van, akinél nem szívódik fel, azért jobb a folát, mert az meg mindenkinél. Egyébként, ha neked igen, akkor elég annyi, ami van benne, csak ezt így nem tudod.
Még D vitamint szedtem mellé, igaz, nekem télre esett az eleje, de tavaly nyáron még terhesség előtt szüneteltettem a d vitamint (magzatvédőt már akkor is szedtem) és drasztikusan csökkent a szintje. Az biztos kevés van a magzatvédőkben , de nyáron elméletileg nem kéne, viszont ártani nem árt. Magnéziumot szedjél még a görcsök ellen. Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!