Iker terhességnél dupla annyi vitamin, kalcium, vas stb szükséges, mint normal esetében? Ti mennyi folsavat szedtek?
Én nem szedtem dupla folsavat. Nem is mondta a dokim.
A vitaminokkal is kell vigyázni, mert van amelyik túladagolható. Én inkább a változatos étrendre törekedtem, nem is volt baj, szépen fejlődtek a babáim. Egyedül a vasat kellett szednem a 20. héttől kezdve kb., mert az alacsony volt a vérképemben.
Terhesvitamint csak a terhességem első felében szedtem, annyit, mint 1 babával kellene.
Elevitet végig szedtem, plusz nekem is kb. a huszadik héttől kellett a vaspótlás.
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy ne szedjem duplán, de azért szedjem végig, meg utána is, ami megmaradt.
duplán szerintem nem kell, ahogy az orvos rendeli. nekem napi 3*2 magnézium van, egy vas, folsavval, egy kálcium pezsgőtabi és alkalom szerűen 500-1000 mg C vitamin, kétnaponta Elevit, ezen lehet emelünk később
folsavat annyit szedtem az elején, mint bárki más
24 hikm
Nagyon szépen köszönöm, lányok!
Én magam próbálok sok gyümölcsöt enni és szedem én is a magnéziumot.
Remélem minden rendben lesz így és hogy szegények kapnak elég táplálékot.
Nem szedek magzatvédőt, mert végignéztem az összetevőjét, és bizony édeskevés arányban vannak benne a szükséges vitaminok és ásványi anyagok, inkább beviszem élelmiszerben.
Magnéziumot, vasat és folsavat szedek.
12 hetes vagyok.
én is ikres vagyok, szerintem később úgyis kelleni fog, nekem azt mondta a dokim, ennyit nem tudok bevinni egy nap, ezért szednem kell.
24 hikm
Így van, kell a plusz vitamin. Főleg, hogy kajával sem tudhatja az ember, miből mennyit vitt be. Aki nem házi termesztésű dolgokat eszik, arra ez duplán érvényes.
A vitaminokat nem lehet túladagolni, ellenben jól leromolhat a vérkép, ha hiány van valamiből.
Nekem eszembe sem jutott volna a magzataimon spórolni, de természetesen ez kinek-kinek a magánügye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!