Ha kávét lehet inni terhesen, energiaitalt miért nem?
13as, lehet meglepő neked, de sokan nem isznak cukros löttyöket, még nem várandósan se :-D
Nekem aztán minden, csak ne sírjatok ha autista vagy hiperaktív lesz a gyerek a sok mesterséges cucctól amit az energiaitallal meg a nyálakkal bevisztek.
21, ez azért övön aluli kívánság.
Sose ittam energiaitalt, a cukros lötyiket se szeretem. 95 %-a a folyadékfogyasztásomnak víz ÉS autista az egyik gyerekem, köszi!
Bár már lezártnak tekintem a kérdést, érdekességként ide írom (hátha valaki még olvassa), hogy most láttam a boltban koffeinmentes Hell energiaitalt, aminek teljesen ugyanazok az összetevői (a koffeinen kívül), mint az eredetinek. Az érdekesség pedig az, hogy ezen nem szerepel az alábbi szöveg, ami az eredetin igen: "MAGAS KOFFEINTARTALMÚ. Fogyasztása gyermekek és terhes vagy szoptató nők, valamint koffeinérzékenyek számára nem ajánlott."
Ezen semmi nem utal arra, hogy ne igyák terhesek vagy akár gyerekek, pedig csak a koffeint vették ki, amit terhesen is lehetne fogyasztani csak mértékkel...
Félreértés ne essék, nem vagyok így rákattanva az energiaitalra, kibírom nélküle, csak ez egy érdekes ellentmondás.
Mindegy mit írsz, nem fogják megérteni. Csak annyi jön le nekik, hogy “ha annyira akarod inni, akkor idd…”.
Valóban az jön le, hogy a koffein miatt van rajta a felirat. Szerintem ez olyan, mint az alkohol. Legegyszerűbb azt mondani, ne idd terhesen, mint hogy mértékkel fogyasztható. Az emberek nehezen érzik a határokat, pl heti pár korty bor nem okoz problémát, de mi van, ha valakinek a mérték a napi egy páleszt jelenti?!
Egyébként meg a legtöbb embernek fogalma sincs a helyes táplálkozásról, tömik az ezerszer feldolgozott szénhidrátokat minden étkezésre. Ne csodálkozz, ha addig terjed a tudatuk, hogy az energiaital méreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!