Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kávét lehet inni terhesen,...

Ha kávét lehet inni terhesen, energiaitalt miért nem?

Figyelt kérdés
Ahogy olvasgatom, meg amúgy a védőnőm is mondta, napi 1 kávé terhesen simán lecsúszhat, nincs vele semmi gond (természetesen jó vérnyomás mellett). Akkor napi 1, 250 ml-es energiaital, miért annyira ördögtől való? Elvileg 80 mg koffein van benne, ami egy csésze presszókávénak felel meg. Azt olvastam terhesen max 200 mg koffein megengedett, tehát bőven alatta van. Vagy a cukorral lenne baj? Mondjuk abban sem vagyok biztos, hogy sokkal több lenne benne, mint amennyi cukorral a kávét iszom. Esetleg más összetevő olyan szörnyen káros?

jún. 1. 16:24
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
21%

13as, lehet meglepő neked, de sokan nem isznak cukros löttyöket, még nem várandósan se :-D

Nekem aztán minden, csak ne sírjatok ha autista vagy hiperaktív lesz a gyerek a sok mesterséges cucctól amit az energiaitallal meg a nyálakkal bevisztek.

jún. 2. 08:32
 22/30 anonim ***** válasza:
83%

21, ez azért övön aluli kívánság.

Sose ittam energiaitalt, a cukros lötyiket se szeretem. 95 %-a a folyadékfogyasztásomnak víz ÉS autista az egyik gyerekem, köszi!

jún. 2. 08:47
 23/30 anonim ***** válasza:
74%
21 Gondolom te nem vagy autista, mégis jó nagy bunkó lettél.
jún. 2. 08:50
 24/30 anonim ***** válasza:
65%
21#-es De azért gondolom egy szelet süti vagy csoki lecsúszik, mi? :D Ha otthon teremtesz meg mindent, nem veszel bolti terméket semmiből, mert bizony mindenbe olyan dolgok vannak, hogy sírnál, ha tudnád...:D Mindent otthon dolgozol fel a farmodon, szó szerint mindent, akkor megtapsollak és igen akkor nagyon jól csinálod és oszthatod az észt is. Ha viszont ebből bármelyiket is teszed vagy az x év alatt ittál egy korty alkoholt, kávét, akkor csend legyen már...ugyanolyan kaki vagy akkor, mint aki issza a cukros lötyiket. :D
jún. 2. 12:07
 25/30 anonim ***** válasza:
5%
Én viszont el nem tudom képzelni mi a jó az energiaitalban. Eddig életemben talán 2 red bullt-t ha megittam, de semmit se éreztem tőle, csak azt, hogy 5 percenként pisálnom kell és ez miatt kellett megállnom az autópályán állandóan... Cukrozott húgyoslé jó drágán eladva. Akinek ez kell igya, de én egy forintot nem adok ki ilyen marhaságokra. A mai fiatalok meg szinte ez nélkül létezni sem tudnak... hozzánk munkába is dobozzal a kezükbe jönnek már be a 20 évesek dolgozni, kómás fejjel, késve...
jún. 2. 12:37
 26/30 anonim ***** válasza:
61%
25, Ez azért nagyon hasznos válasz a kérdező kérdésére. :D Ugorj neki újra.
jún. 2. 15:11
 27/30 A kérdező kommentje:

Bár már lezártnak tekintem a kérdést, érdekességként ide írom (hátha valaki még olvassa), hogy most láttam a boltban koffeinmentes Hell energiaitalt, aminek teljesen ugyanazok az összetevői (a koffeinen kívül), mint az eredetinek. Az érdekesség pedig az, hogy ezen nem szerepel az alábbi szöveg, ami az eredetin igen: "MAGAS KOFFEINTARTALMÚ. Fogyasztása gyermekek és terhes vagy szoptató nők, valamint koffeinérzékenyek számára nem ajánlott."

Ezen semmi nem utal arra, hogy ne igyák terhesek vagy akár gyerekek, pedig csak a koffeint vették ki, amit terhesen is lehetne fogyasztani csak mértékkel...

Félreértés ne essék, nem vagyok így rákattanva az energiaitalra, kibírom nélküle, csak ez egy érdekes ellentmondás.

jún. 12. 12:49
 28/30 anonim ***** válasza:
Semmi érdekes nincs benne. Az üveg whiskyre sincs ráírva, hogy terhesen ne add, mégis van (általában) annyi esze a többségnek, hogy nem kockáztatja a magzati alkoholszindrómát.
jún. 12. 21:32
 29/30 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, ha más nem, egy piktogram szokott lenni az alkoholos üvegeken, amin egy terhes nő van áthúzva, de legyen neked igazad, nincs benne semmi érdekes...
jún. 12. 22:07
 30/30 anonim ***** válasza:
56%

Mindegy mit írsz, nem fogják megérteni. Csak annyi jön le nekik, hogy “ha annyira akarod inni, akkor idd…”.

Valóban az jön le, hogy a koffein miatt van rajta a felirat. Szerintem ez olyan, mint az alkohol. Legegyszerűbb azt mondani, ne idd terhesen, mint hogy mértékkel fogyasztható. Az emberek nehezen érzik a határokat, pl heti pár korty bor nem okoz problémát, de mi van, ha valakinek a mérték a napi egy páleszt jelenti?!

Egyébként meg a legtöbb embernek fogalma sincs a helyes táplálkozásról, tömik az ezerszer feldolgozott szénhidrátokat minden étkezésre. Ne csodálkozz, ha addig terjed a tudatuk, hogy az energiaital méreg.

jún. 12. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!