Ha kávét lehet inni terhesen, energiaitalt miért nem?
1/30 A kérdező kommentje:
Amúgy a classic hell energiaitalra gondolok elsősorban. Elvileg ebben taurin sincs.
"Összetevők: ivóvíz; cukor; étkezési sav (citromsav); szén-dioxid (min. 3g/l); savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok); koffein (32 mg/100ml); aroma; színezék (ammóniás karamell); vitaminok [niacin (B3), pantoténsav (B5), piridoxin (B6), riboflavin (B2), kobalamin (B12)]; glükuronolakton; inozitol."
a sok mesterséges anyag miatt nem ajánlott, ami benne van
jún. 1. 16:38
1 kávéspohárnyi kávé 50-70 mg koffeint tartalmaz, egy doboz energiaital 160-at, emellett tele van még cukorral is, meg egy csomó adalék, ami kifejezetten káros, egy magzatnak meg még inkább.
jún. 1. 16:48
Az energiaitalt akkor sem ajánlják, ha nem vagy terhes!
jún. 1. 16:49
5/30 A kérdező kommentje:
Konkrétan mivel van gond? Bemásoltam az összetevőket, nekem pl. a nátrium-citrátok meg a glükuronolakton nem mond semmit, hogy ez káros-e és ha igen mennyire. De az ez alapján biztos, hogy 80 mg koffein van egy dobozban, nem 160, az meg ugyanannyi, mint egy kávé.
Olvasgass:
[link]
A koffein mellett a glukoronokakton is problémás.
jún. 1. 17:15
Ha csak az íze miatt innád, akkor ott van a Xixo tutti frutti üdítő vagy az Adrenalin kis. Egy az egyben olyanok, mint az energiaital.
jún. 1. 17:21
Kérdező, úgy látom te már eldöntötted. Igyad, egészségedre. Aztán majd ha később baja lesz a gyerekednek akkor gondolj az élményre.
Nem értem, ha valaki gyereket akar miért nem képes lemondani legalább abban az időszakban a babára káros dolgokról. Kérdező, menj biztosra, szívj el egy cigit is közben.
jún. 1. 17:39
Idd nyugodtan, a te dolgod, de ne kérj hozzá támogatást, vállveregetést.
Valaki ugyanígy áll a cigihez is, meggyőzi magát, hogy Gizikének is azt mondta a Szabó doktor, hogy károsabb lenne leszokni, ezért nyugodt lélekkel cigizi végig a terhességet.
Te meg igyál energiaitalt! Hisz megállapítottad, hogy nem káros.
jún. 1. 19:09
Annyiból megértelek, hogy én is imádom az energiaitalt, viszont nem ittam terhesen és szoptatás alatt, mivel maga a gyártó írja a dobozra, hogy úgy nem ajánlott...míg a kávét senki nem tiltja. Jobb nem kísérletezni ezzel. Tutti juicet ittam helyette 1-2x, az tényleg ugyanolyan ízű, mint az energiaital, és gyerekek is ihatjak, de óvatosan azért azzal is, legalábbis figyelgesd magad, hogy vagy utána. Én volt, hogy jó Sz*rul lettem, pedig nem voltam az a típus, aki terhesen rosszul van, szerencsére. Hogy most ez pont akkor a tutti juice, vagy más miatt volt, már nem derül ki.
jún. 1. 19:42
Kapcsolódó kérdések: