Ha kávét lehet inni terhesen, energiaitalt miért nem?
Szerencsétlen kérdező, nem írta sehol, hogy inna csak a miértjét kérdezte.:D Mintha nem ugyanazt a kérdést látnánk. Kérdező, olvass utána egyenként szerintem az összetevőknek.
12# Én a kávét is amúgy, azt is aki lehúzza a torkán terhesen, védőnőt rá. :D Ennyit nem bír ki terhesen, hogy ne igyon kávét, hihetetlenek…. :D Üdítőt is, az összes feldolgozott élelmiszert, vagy amit nem magad termeltél ki a földeken. :D
Nem terhesen se iszok üditőket, nálunk csak lónyál a beceneve az összes cukros löttynek, de lényegesen kisebb veszélyt rejt pl: egy Fanta
"Víz, Fruktóz-glükózszirup, Narancslé sűrítményből (5%), Szén-dioxid, Étkezési sav: citromsav, Természetes narancs aroma egyéb természetes aromákkal, Antioxidáns: aszkorbinsav, Színezék: karotinok, Stabilizátor: guargumi"
Cukros lötyi ami szétmarja a fogad, de más kockázata nincs, hacsak nincs terhességi cukrod.
Nem károsabb. Régen ezek valóban tele voltak cukorral meg minden szarral, de ma már pont olyan, mintha meginnál egy üdítőt meg egy kávét. Nem káros.
Az a káros, amikor a 14 évesek ezt reggelizik és naponta megisznak belőle 6 adagot. Zacher Gábor beszélt egy podcastban erről, amikor felmerült, hogy az energiaital vásárlást is nagykorúsághoz kötik. Nincs ez energiaitalokkal semmi baj, jól látod és nyugodtan írhatsz napi egyet.
Jo, ne igyak kolat, se mas cukros uditot, kavet se, energiaitalt se, teat se, semmit. Persze. Lemondtam az alkoholrol, meg a cigirol, meg nem is drogozok pedig van aki terhesen is megteszi.
A mertekletesseg a kulcs, szerintem, nyilvan nem az ekizesben meg a fuvezesben.😀 olyanok meg plane ne okoskodjanak nekem, hogy tul sok csokit meg fagyit eszek, akik vegigdohanyoztak a 9 honapot, azzal a cimszoval hogy “csak mert a “doki megengedte”.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__alkoholmentes-..
Itt is ki lett fejtve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!