Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 29 hetes vagyok, ma derült...

29 hetes vagyok, ma derült ki, hogy 97-es a hemoglobinom. Kaptam napi egy vastablettát. Akinél volt ilyen, javult a tabitól?

Figyelt kérdés

Ìgy is már szorulásos vagyok, fèlek hogy a vastablettától mèg rosszabb lesz.

De nyilvàn erre a hgb-re màr tuti szedni kell valamit, főleg hogy egy rakàs vèrszegènysèges tünettel küzdök

Sùlyos hànyàssal küzdöttem a 24.hétig, rendesen enni se tudtam.

Esetleg valakinek valami tanács? Köszönöm

2024. máj. 20. 19:44
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Egyél magas vas tartalmú ételeket. Cékla, áfonya, vörös húsok és halak, spenót, tojás. Persze csak amitől nem hánysz. Szorulás ellen meg sok folyadék, aszalt gyümölcsök (abban is van vas) Nálam mindhárom terhességemnél ez volt és sajnos nem lett jobb a vérképem , 96 körüli, de most is az, de nincs nagy bajom, annyi, hogy fáradékony vagyok, de fárasztanak is a gyerkőcök 😂😂😂
2024. máj. 20. 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A vashiány a magzatra is veszélyes lehet, szóval érdemes foglalkozni vele…

A cèklát, spenótot ilyen szempontból hiába fogyasztod, ami segít az a hús és a belsőségek, valamint a C-vitamin, ami fokozza a felszívódást. Ne fogyassz nagy mennyiségben egyszerre rostot, vagy legalábbis ne akkor, amikor a vasban gazdagabb ételeket fogyasztod. Kávét, teát is mértékkel, mert ezek gátolhatják a felszívódást. Igyál sok folyadékot.

2024. máj. 20. 20:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A Maltofer-Fol vastabletta direkt szorulásosaknak van, nemhogy ront a helyzeten hanem általában javít.
2024. máj. 20. 20:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Neo-ferro-folgamma nekem is szorulast csinal, nekem 112 az ertekem.

Hat en glicerines kupot hasznalok…

Vannak mas keszitmenyek is, bar nem tudom te melyiket szeded . 🙂

2024. máj. 20. 20:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ, hogy egyáltalán felszívódik-e a vas. Nálam nem szívódik fel se élelmiszerből, se tablettabol, kaptam vénás vaspotlast. Tablettabol a sorbifer durules volt a legjobb.
2024. máj. 20. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem én vagyok kb az a kis százalék akinek ment a hasa a vastablettától. De azért ne könyveld el hogy biztos ront a helyzeten. Illetve nekem szoruláson a magnézium is segített.
2024. máj. 20. 22:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Maltofer nekem sem okozott szorulást. A baba még csak ezután tölti fel a raktárait a tiedből, muszáj pótolni most.

Nekem 108 volt 24 hetesen a hemoglobin és 80 volt 34 hetesen. A 108-at én annyira nem vettem komolyan, meg doki is azt mondta terhesen nem olyan rossz vérkép az, de jobban jártam volna, ha már akkor szedem.

Nekem egyébként 100 körüli volt már 36 hetesen, nálam nincs gond a felszívódással.

2024. máj. 21. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!