Terhesség alatt mennyire szegtétek meg a "terhesen tilos" tilalmakat? Lett olyan eset, aminek negatív következménye lett?
Ácsi.
Vannak a tethességhez kapcsolódó babonák meg az orvosilag indokolt tiltások. Nagyon nem mindegy, hogy melyik kategóriára gondolsz.
Előbbieken csak röhög az ember, utóbbiakat értelmes felnőtt nő gond nélkül betartja.
1x ettem tatár beefsteaket, illetve karácsonyi vásárban néhány korty forralt bort is ittam.
Ismerőseim közt volt pár, akik nem tudták letenni a cigit. Egyről tudom, hogy koraszülött lett a babája, de szerintem sose fog kiderülni, hogy ha nem szív el napi pár szál cigit akkor máshogy alakult volna-e. Kis súllyal született a 32.héten, most 4 év körüli, cuki és elvileg egészséges kisfiú.
#1 és #3
Alkohol, cigaretta, nyers hús, nyers tojás, nehéz emelés, strand, fürdőzés, stb.
A strandon és az emelésen kívül én egyikkel se kockáztatnék. Így is annyi minden érheti 9 hónap alatt a babát, kár lenne rátenni még egy lapáttal. A botulizmus, szalmonella, toxoplazma és társaik mind nagyon veszélyesek a babára. Az alkoholt és a cigit pedig szerintem magyarázni se kell.
Akinek számít a babája egészsége nem kockáztat.. szerintem !
Én ezeket betartom, meg még van pár, amitől eltiltottak, mert veszélyeztetett vagyok. Azokat is.
Na, de, ha a teljes listát nézzük, a gasztronómia területén nagyon széles a paletta.😂 A terhes appom szerint se lehet enni kb.semmit. Én viszont nem tervezek éhhalált, szóval nem eszem nyers tojást és húst, amit amúgy nem terhesen se, és csókolom.
Na, meg még itt vannak a szagparák. Azzal takarítok, amivel eddig is, sőt festeni is tervezek, mert muszáj. Ok. veszek maszkot, meg persze, szellőztetek közben, de ennyi. Nehéz úgy festeni, hogy nem vagy ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!