Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Árt a babának a túlsúly, vagy...

Árt a babának a túlsúly, vagy csak nekem okoz majd gondot később?

Figyelt kérdés
163 cm és 76 kg vagyok. 10 hetes terhesen voltam dokinál. Azt mondta, jó lenne, ha diétáznék (ne egyek szénhidrátot, csak keveset, mert van egy kis anyagcsere gondom).
2010. okt. 28. 10:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Én ilyen "paraméterekkel" lettem terhes és sajna 100 kg voltam mire megszületett a kisfiam, amit próbálok leadogatni egyenlőre nem nagy sikerrel. Szeretnénk kistesót, de ennek érdekében előbb fogynom kellene. A kisfiúnk egészséges, neki nem okozott gondot a sok felszedett kilóm. Inkább én bánom, hogy nem vigyáztam jobban, főleg, hogy tudtam hajlamos vagyok hízni, mert világ életemben hol duci voltam, hol ducibb.:)Nem "zabáltam" a terhesség alatt, csak ami jól esett azt megettem és ez lett. Inkább vigyázz a kilókkal, nehogy így járj te is. A kisbabádnak nem lesz attól baja, hogy többet szedsz magadra, de nagyon nehéz leadni... Persze a diétát csak nagyon óvatosan , úgy ahogy az orvos mondja. Éhezni semmiképp... Boldog babavárást kívánok!
2010. okt. 28. 10:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ:)

Megpróbálok odafigyelni, bár nagyon nehéz :(

2010. okt. 28. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:

60 kilóval kezdtem, 92- vel mentem szülni. A doki mondta a babának semmi baja nem lesz, nem is lett, csak nekem kell majd leadnom a felszedett kilókat.

Szülés utàn 1 héttel 78 kg voltam, most rá egy évre 65.

Még 5 kilót kéne leadnom, de az mind a hasamon körbe van, mint egy úszógumi.

De minden nap főzök, délben eszek a gyerekkel, este a párommal, na meg napközben is csoki mogyoró keksz gyümölcs süti.

Ha elhatározza az ember lemegy az, csak neki kéne állni;)

2010. okt. 28. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is duci voltam világ életemben, de nekem sem a doki, sem a védőnő nem kötötte ki, hogy diétázzak. Annyit mondtak, hogy 9-12 kilónál ne jöjjön fel több, erre igyekezzek vigyázni.

A hányásos időszakon túl most madárétvágyam van, egy normál adag étel fele jó ha lemegy. Így még nem híztam egy kilót sem, pedig normálisan étkezem. Eddig nem is kívántam sok édességet, sütit, de nem tudom, hogy hol lesz a vége a dolognak.

Nem kell semmit megvonnod magadtól, csak cserélgesd ki az ételeket. Barna rizs, durumtészta, rozskenyér v. teljes kiőrlésű kenyér, sok könnyű leves, főzelék, kevesebb krumpli, fehér liszt, péksüti, finomított cukor.

Sok sikert és ne aggódj, a babának nem lesz baja. :)

2010. okt. 28. 11:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Én 52 kilóval kezdtem, 67-el fejeztem be, de egy héttel a szülés után már 55 voltam. Ne ezért mondják, hogy diétázz!

Nekem is diétáznom kellett(kevés szénhidrát), 62 kg-ig szabadott volna csak felmennem.

Az én dokim azt mondta, hogy igenis lehet baja a babának, nem fog betegen születni, de elhalhat még a méhen belül! Ugyanis a szervezetednek már az is elég nagy feladat, hogy egy másik életet tápláljon, de ha még a saját tested is ekkorát növekszik ilyen hirtelen, nem fogja bírni az iramot, ez ellen pedig úgy védekezik, hogy a babád szíve leáll...

Eleinte én sem vettem komolyan ezt a diéta dolgot, csak miután a doki így megmagyarázta az okát. Nagy szaktekintély és idősebb orvos, tudja, mit beszél.

Szóval csak óvatosan a kilókkal. Pár hónapot ki lehet bírni fehér kenyér, tészta, stb. nélkül.

2010. okt. 28. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért ez nem egészen így van. A babának a későbbiekben igenis árthat, ha te túlsúlyos vagy a terhességed alatt. Pl. ha a túlsúlyod mellé terhességi cukorbetegséged is lesz, az a babának már születése után rögtön gondot okozhat.

És az is bizonyított tény, hogy a túlsúlyos kismamák gyerekei a későbbiekben sajnos nagyobb valószínűséggel lesznek maguk is túlsúlyosak. Fogyókúrázni nem kell, nem is szabad, de igenis oda kell figyelni a szénhidrát bevitelre, és nem igaz, hogy mindent meg kell enni, amit megkívánsz. Az édesség iránt vágyat pl. 1-2 kocka csoki is kielégíti, nem kell egy egész tábla hozzá, csak némi akaraterőre van szükség ahhoz, hogy az ember ne engedje el magát arra való hivatkozással, hogy most mindent lehet a baba érdekeire hivatkozva.

Amúgy pedig szénhidrát diétával is lehet laktató és finom ételek enni, csak persze eleinte ez kissé macerás, de max. 2 hét alatt bele lehet jönni.

Én nem voltam túlsúlyos a terhesség előtt sem, de figyelmeztetett az orvosom, hogy határérték körüli cukrom, és megkért, figyeljek oda. Ennek köszönhetően a 30. héten 6 kiló plusznál tartok, semmi felesleg nincs rajtam, hátulról pedig egyáltalán nem látszik, hogy terhes vagyok. :-) Valójában soha nem éhezem, és ha édességre vágyok 1-2 kocka magas kakaótartalmú fekete csokit eszem, de akár 1 túrórudi is beleférhet tízóraira vagy uzsonnára. És ami még furán hangzik, de így van: a gyümölcsfogyasztással is óvatosan, mert a gyümölcscukor ugyanúgy szénhidrát!

Remélem, tudtam valamennyit segíteni.

2010. okt. 28. 17:48
 7/7 A kérdező kommentje:
A gyümölcsre nem is gondoltam. Most vettem kb.: 3 kg körtét. Nem baj, a hűtőben eláll, majd apránként eszem meg.
2010. okt. 28. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!