Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy csalónap terhesség alatt...

Egy csalónap terhesség alatt belefér?

Figyelt kérdés

33 hetes terhes vagyok, a hétvégén lesz a szülinapom.

Terhességi cukorbetegségem lett, tartom is a diétát rendesen, viszont nagyon kívánom már hetek óta a kedvenc hamburgerezőnk burgerét és a Box Donut fánkjait. Legjobb barátnőm mondta, hogy tartsunk egy "csalónapot", szülinapom alkalmából.

Régen nagyobb diétákat tartottunk nyár előtt, alattuk csináltuk ezt, hogy volt egy nap, amikor nem számítottak a kalóriák, makrók, egyebek. Ettük, ami jól esett, aztán másnap olyan bűntudatunk volt, hogy újra folytattuk a diétát teljes erőbedobással.

1 ilyen nap belefér, így a vége felé?

A terhességemmel, babával amúgy minden rendben van, én is jól érzem magam, nincs semmi panaszom, csak néha kikészít, hogy nem ehetek olyat, amit tényleg szeretek.

2024. ápr. 22. 21:43
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
94%

Ne hallgass a barátnődre, rossz tanácsadó. Ezt a későbbiekben is tartsd észben.

Végül is neki tök mindegy lesz e baja a babádnak. Szerinte nem. De mi van ha igen?

Az a kérdés neked mindegy e?

2024. ápr. 23. 08:22
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
2 terhességem volt, mindkettő GDM-es, az első után én tartottam az IR diétát egészen addig, amíg a második is megszületett (azóta is igyekszem, de azért itt már kicsit lazábban veszem, nem szeretnénk több babát). Tortát simán sütöttem olyat, amit én is ehettem (tk lisztből, édesítőszerrel, mascarponés-bogyós gyümölcsös töltelékkel, cukormentes lekvárral, cm csokival, a Torrasnak kifejezetten finom csokijai vannak, stb), simán jó volt. Box Donutra mondjuk én is nagyon vágytam, de a férjem azzal várt haza szülés után, szóval az volt a jutalmam. Hamburgert meg lehet enni simán, ha tk buciban van, és olyan a szósz. Szóval én a helyedben úgy tartanám a "csalónapot", hogy mondjuk ti készítitek a kajákat, és akkor nem számolod ki grammra pontosan a ch-t, de alapanyagaiban azért megmaradsz a diéta mellett. Egy naptól még valóban nem valószínű, hogy baja lenne a gyereknek, simán van olyan, hogy normálisan tartott diéta mellett is rosszat mér az ember, az sem károsítja egyből a kicsit, de azért szerintem ennyit ki lehet bírni, hogy ne akard szándékosan tönkretenni a babád egészségét, mert ki tudja. A lelkiismereteddel el tudnál számolni, ha egy ilyen "csalónap" miatt születne halva a gyereked? Vagy a barátnőd, aki ilyen nagy hangon bátorít, majd vállalja a felelősséget, amikor a 2 éves gyereknek kell szúrnod az inzulint, mert cukorbetegként születik? Szóval én nem kockáztatnék, őszintén szólva, ennyit nem ér.
2024. ápr. 23. 09:04
 23/51 anonim ***** válasza:
100%

A terhességi cukorbetegségben a szervezeted nem tolerálja a csalónapot. És leszarja, te mit vizionálsz a csalónap köré, attól még egekbe száll a cukrod és az inzulinod, és még rosszabb, mivel eddig zéró volt, hirtelen meg a sokszorosa.

Felnőtt ember vagy, könyörgöm.

Én csak IR-s vagyok, és terhes sem (1 éves a fiam), volt cukormentes tortám a szülinapomon. Na bumm. Annak idején csináltam cukormentes fánkot is.

Ennyi erővel alkoholizálhatnál is egy napon át, mert az is csak egy csalónap.

2024. ápr. 23. 09:21
 24/51 anonim ***** válasza:
96%
Mivel cukorbeteg vagy, így nem fér bele a csalónap. A hamburgerből ehetsz amúgy a buci nélkül, a fánkból meg mondjuk egy falatot, ha nagyon nem bírod ki. De egy egészet biztos nem ennék meg.
2024. ápr. 23. 09:58
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

Hambit meg fánkot 10000%, hogy nem ettem volna.

Egyébként mikor nagyon elegem volt csináltam olyat, hogy 100%-ban diétás ebédemhez mondjuk hozzácsaptam még 10 CH-t, mert nagyon jól esett, de ilyen tömény fehér lisztes meg cukros dolgokat nagyon nem kellene, max tényleg egy falatot de annak meg megint nem sok értelme van sajnos, ezért nem is próbáltam ezt sem.

Bennem az tartotta a lelket, hogy elképzeltem ahogy szülés után eszem ezeket, mindig jobban éreztem magam utána.

2024. ápr. 23. 10:50
 26/51 anonim ***** válasza:
10%

GDM-es voltam, a 24. héten volt az esküvőnk. A doki és a dietetikusnis szinte kötelezővé tette, hogy egy szelet tortát egyek, ebéd után.

Se előtte, se utána nem volt csalónap.

Szerintem nálad vagy hambi vagy fánk, a kettő együtt nagyon rossz.

2024. ápr. 23. 12:19
 27/51 anonim ***** válasza:
97%

Neked tényleg ennyit ér a magzat? Hogy simán bezabálsz magasról letojva az előírtakat?

Pár hetet sokan kibírsz még.... A barátnő tanácsára meg inkább ne hallgass. Az ő és a saját butaságod miatt képes lennél kárt tenni magadban és a magzatban is.... Nagyon nagy felelőtlenség, ilyeneknek nem is kéne vállalni gyereket inkább.

2024. ápr. 23. 13:20
 28/51 A kérdező kommentje:

Beszéltem az orvosommal, zöld utat kaptunk, úgyhogy holnap előszülinapozás lesz. :)

Ettől függetlenül köszönöm a válaszokat.

2024. ápr. 23. 16:07
 29/51 anonim ***** válasza:
97%
Te gyenge szr.
2024. ápr. 23. 16:20
 30/51 A kérdező kommentje:
Igyál szappant, hogy ez a sok csúnyaság a szádból eltűnjön! Rólam lepereg, nyugi.
2024. ápr. 23. 16:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!