Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azok a párok, akik 40 felett...

Azok a párok, akik 40 felett vállaltak gyereket, vagy legalább az egyik fél elmúlt már annyi. Milyen tapasztalataitok vannak ilyen korban a gyerekvállalással?

Figyelt kérdés

Egészséges gyerek született, akinek az anyja, vagy az apja (vagy mindketten 40-es volt?)

Én 30-as pasi vagyok, de a 40-es éveimben tervezek családot alapítani.

Addig tanulni, pénzt keresni, szórakozni akarok. Ezért kérdem.

2024. ápr. 21. 23:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
81%
Hűha , nem azt mondom, hogy helyeslem a kérdező döntését, sőt. De most várom az első babànkat és 35 leszek a nyáron, szeretnénk majd még egyet, szóval nem leszek fiatal anyuka. De azért így leírni az embert 😅😅se türelem se energia és nemsokára gondozhatnak is 😅😅
2024. ápr. 22. 07:52
 12/31 A kérdező kommentje:

Kicsit félreértettek a "kedves" felhasználók.

Abszolút nem az érdekel, hogy szerintetek mennyire helyes, hogy 40-esként vállalok (majd) gyereket.

Meggyőződésem, hogy sok fiatal megbánhatta azt, hogy ahelyett, hogy élné az életét, tanulna, szórakozna, bulizna, pelenkázik. Nekem pl. ehhez nem lenne türelmem, hogy erre megy el a fiatalságom. Szóval van ennek az egésznek egy másik oldala is.

Engem csak az érdekel, hogy ebben a korban milyen eséllyel születik egészséges gyerek. Ezzel kapcsolatos tapasztalatok. A lélektani része, hogy ki miként élte meg, nem érdekel. Ugyanígy a felesleges okoskodásokra sem vagyok kíváncsi.

2024. ápr. 22. 07:59
 13/31 A kérdező kommentje:
#11 fiatal anyuka leszel, hiszen fiatalon szülsz majd. Okés, nem huszonévesen, de a 30-as évek is viszonylag fiatalnak számítanak. Manapság a nők érettebb korban vállalnak gyereket.
2024. ápr. 22. 08:05
 14/31 anonim ***** válasza:
35%
10-sel ertek egyet. 37 evesen szultem a masodikat,most vagyok 40. Hat borzaszto,ferjem 43. Meg a 10 eves lanyunkat anno probelema nelkul neveltuk, a kicsihez se energiank,se turelmunk,mindkettonknek jott gerinc,derek sérv, hajolni emelni nem tudunk, ferjemnek lett egy kronikus bel gyulladasa ami barmikor fellangolhat. Egesz hetvegen csak pihennenk,fekudnenk,mar nyűg a gyerekricsaj, jatszoter. Kettesben lennenk mar,pihennenk. Kikeszit a kicsi teljesen bennunket. 30 alatt meg kell szulni azt a gyereket. En annyira akartam megint babazni, de a sok eü problémara es a faradtsaggal nem szamoltunk valahogy. 40es korosztalynak az ovis gyerek brutal en ugy latom a kornyezetemben is.
2024. ápr. 22. 08:05
 15/31 anonim ***** válasza:
67%

Elöször is az a szülö, aki 30 fölött a gyereket a TV elé tudja csak tenni, nincs hozzá türelme, az huszonévesen még rosszabb lenne.

Másodszor a környezetemben (NEM Mo-!) éppen nem azt látom, hogy az idösebb szülök lennének türelmetlenek, azon nem foglalkoznának a gyerekekkel, éppen ellenkezöleg.

Harmadszor normál esetben egy 60 éves még véletlen sem öreg, nem szorul ápolásra, kivéve, ha egész életében csak zabált meg alkoholizált elötte és mindent megtett annak érdekében, hogy ilyen roncs legyen.

Kérdezö: elég sok ismerös vállalt gyereket 35-40 között-fölött errefelé, senkinek sem lett beteg a gyereke, semmivel sem problémásabb, mint korábban. Viszont éppen azért, mert tudatosan vállalták a gyereket biztos körülmények közé, sokkal türelmesebbek vele, jobban nevelik, többet foglalkonak vele, mint azok, akik (túl) fiatalon vágtak bele, és a gyerekre nme jut idö, mert nincs megfelelö lakhatás vagy éppen a hiteltörlesztések miatt gyakorlatilag semmi idö sem jut a gyerekre.

2024. ápr. 22. 08:09
 16/31 anonim ***** válasza:
29%

Ismerek ilyen családot, kicsit másabb a helyzet, mert volt már egy gyerekük, a következőt meg nem tervezték.

A terhesség alatt jóval több szűrővizsgálatra kellett menni, szerencsére teljesen egészséges lett a gyerek.

Nagyon zárkózott gyerek, nem igazán tud kapcsolatot kialakítani sem a korosztályával, sem a szüleivel. A szülők sokszor inkább úgy kezelik, mint egy növényt, már vagy nem tudnak vagy nem akarnak mit kezdeni vele(ez kiterjed kiskortól kezdve a sétákig, kirándulásokig), nem volt se kedvük, se türelmük arra, hogy játszótérre vigyék vagy hasonló. A szülők évente kétszer fürdőbe mennek és úgy vannak vele, hogy ez legyen elég a gyereknek.

Annyit hozzátennék, hogy csak pár éve ismerem őket, lehet, hogy előtte is ilyenek voltak, mondjuk a meséik alapján nem, de nyilván túlozhatnak is

2024. ápr. 22. 09:00
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Arra, hogy mennyivel romlik az ember esélye a gyerekvállalásra és a btegségekre 40 fölött, arr vannak statisztikák - ezeket keresd meg.

Az, hogy én leírom, hogy a környezetemben (mangukat is beleértve) 35 pluszosan a többségnek lombikkal jött össze, az nem releváns rád és a párodra nézve, mert lehet hogy nektek azonnal összejön, csak rá kell nézz. De az is lehet, hogy úgy jársz 40+-osan mikor már gyereket akarnál, mint a barátnőm férje, hogy akkor derült ki, hogy egy darab mozgó spermája sincs. Herebiopsziával tudtak tőle örökítőanyagot nyerni. Brnoba mentek lombikra, de nem sikerült. Még egy adagnyi van, ha az se jön össze, akkor ennyi volt.

Vagy a párodnál derül ki, hogy például súlyos endometriózisa van - ami manapság nem ritka a nőknél, és nagyon sokáig rejtve tud maradni, illetve nem kötik össze a tüneteket. Én műtött 1-es endoval teherbe tudtam esni, de egyik barátunknak a felesége 4-essel nem. 2 évet vártak, épp egy hónapja kapták meg az örökbefogadott babájukat.

Egyébként aki a környezetemben 40 fölött szült, annak mind egészséges lett a gyereke, de majdnem mindnek nehezített pályás volt a teherbe esés - és ez legtöbb esetben években volt mérhető.

Szóval nem az a kérdés, hogy mennyi az esély hogy egészséges lesz-e a gyerek, mert a mai szűrővizsgálatok mellett nagyvalószínűséggel az lesz. Hanem a kérdés az, hogy te és a párod mennyire lesztek egészségesek szaporodásbiológiai szempontból. Ez nagyobb kérdés.

Az meg, hogy hogy fogod nevelni, nem a pénzeden és a házadon múlik, hanem a legfontosabb, hogy milyen tudatossági szinten vagy, hogy mennyit munkát tettél önismeretbe, a gyerekkori sebek feldolgozásába, és a rossz szülői minták (mindannyiunknak vannak, ne legyenek illúzióid) felülírásába, illetve mennyit tanultál tudatos gyereknevelési eszközöket, amiket akkor tudsz használni, amikor mások csak kiabálni tudnak a gyerekkel, hogy felismered-e, amikor rossz, káros minta kapcsol be, és tudsz-e tudatállapotot váltani, tudatosan kilépni belőle és másképp hozzáállni a szituhoz.

2024. ápr. 22. 09:14
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
42 vagyok. Volt egy vetélésem, aminek annyiban köze van a koromhoz, hogy gyakoribb, mert ilyenkor már a petesejteknek és a spermiumoknak se olyan a minősége, mint fiatalon. Több lehet köztük a hibás. De azért vetélés van fiatalon is. Most megint terhes vagyok. Ő az eddigi vizsgálatok szerint makk egészséges. Még egy apró eltérést se találtak soha.
2024. ápr. 22. 09:22
 19/31 anonim ***** válasza:
53%

Apukám pl. 48-50 évesen borzalmasan elkezdett öregedni.

Pedig sportolt, figyelt magára világéletében… Az orvosok megvonták a vállukat kis túlzással, hogy ez mind a korral jár, ő sem lesz már fiatalabb.

2024. ápr. 22. 09:36
 20/31 anonim ***** válasza:
75%
35 es 38 evesen szültem, férjem 42 volt az elsőnél. Semmi bajunk, simán rohangalunk a gyerekek után, én hordozom a kicsit, 1 éves, 12 kiló, és soha nem ült még babakocsiban. Normálisan karban kell tartani az embernek a testét és akkor nem rohad le 40 eves korra. Nekünk így alakult az elet, és szuper így is, nem banok semmit. Mindkét gyerek makkegészséges.
2024. ápr. 22. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!