Szerintetek ez a hízási tendencia normális? 57kg val kezdtem a baba várást, Ma 23 hetesek vagyunk és 61 kg. A 19. hétig 59 kg voltam és az elmúlt hónapban lett ez a + 2kg ez így normális vagy ez a 2 kg egy hónap alatt sok még?
Szia!
Most néztem meg a terhes kiskönyvemet és nekem úgy volt, hogy az első két hónapban nem híztam semmit. 19 hetesen fél kilónál tartottam, majd a 23. hétre híztam gyorsan 3kg-ot. 3 hét múlva még +2kg. Aztán a 32.hétre megint híztam 4-et, a végére összejött a +12kg, de engem végig dícsért a védőnő, hogy keveset hízok, pedig alapból én hízékony vagyok.
+ 2 kg miatt ne aggódj. Ha a 23. hétig csak 4 kilót híztál az teljesen jó!!
Szia!
Én több oldalon megnéztem már, hogy mi számít egészséges súlygyarapodásnak és heti lebontásban vezetem excelben. Én 57,7 kg-ról indultam és most 19 hetesen vagyok 61,7 kg, de ennyi idősen 3,1 és 6,5 kg között teljesen jó (az én magasságomra nézve: 168 cm).
23 hetesen 4,3 és 8,5 kg között még egészséges súlygyarapodásnak számít. Ha így folytatod akkor a terhesség végére kb. 8 kilót fogsz hízni (szerintem).
De a védőnő és a nődoki úgy is mindig mondja, hogy ez most jó, vagy már túl sok.
A te 4 kilód sem csak a baba, hanem a magzatvíz, a szervezeted 20%-kal több vért szállít, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!