Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Betartom a diétát (gdm) mégis...

Betartom a diétát (gdm) mégis nagy a baba. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

34.hetes vagyok, 2850grnak becsülték a babát, ami a doki szerint jóval nagyobb, mint kellene. Mondta, hogy a cukor miatt van ez biztos, csináljam másképp a diétát. Visszamentem a diabetológiára, ahol meg azt mondták minden laboreredményem jó, a naplóm alapján jókat eszem, megvan minden nap a 160-180gr szénhidrát is, többnyire 7 alatt mérek stb. Néha becsúszik egy-egy 7,4-7-8 közti érték, de nem jöttünk rá mitől, mert olyankor is ugyanazt eszem, mint mikor jókat mérek. A diabetológus szerint ilyen mérések mellett nem ez okozza a nagyobb súlyt, de akkor mi lehet a baj? Genetika is lehet persze, de a doki szerint ez már olyan nagy súly, ami csak GDM esetén fordul elő, ráadásul már 31 hetesen is nagy volt (2225gr) és 3 hét alatt is rengeteget nőtt. Azzal ijeszgetnek, hogy túl nagy baba lesz vagy egészségkárosodása is lehet pl.cukorbetegség, vakság. A klinikán a dokinak hiába mutattam, hogy a laboreredményeim jók (éhgyomri cukor, HbA1c, vizelet) Ő akkor is csak azt fújta, hogy vagy nem tartom a diétát vagy nem jól csinálom.

Nagyon el vagyok keseredve, mert a 24.hét óta másról se szól az életem csak erről, méricskézés, számolgatás, időpontok betartása, rengeteg vizsgálat, kórházba is feküdtem cukorprofil mérésen (inzulin nem kellett), és mégis azt kapom, hogy szarul csinálom, beteg lesz a babánk. Mitől lehet, hogy jól csinálom elvileg, 2 hetente járok diabetológiára, dietetikus írja az étrendet és mégis baj van? Az elmúlt 3 napban csak sírni lenne kedvem, nagyon bedepiztem, mert rám ijesztettek, hogy beteg lesz a kicsi és ma hajnalban már egy kisebb pánikrohamom is volt. Hogyan nyugodhatnék meg mikor ilyeneket vágnak a fejemhez, hogy jobb ha felkészülök arra is, hogy akár vak babánk születhet? Elég kétségbe esett vagyok :(

2024. ápr. 20. 14:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%
Még egy apróság: a túl sok magzatvíz jó mérések mellett is indokolhatja az inzulin adását. De nagy magzati becsült súlyról ezt nem olvastam.
2024. ápr. 20. 18:14
 12/13 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg! Ha jók az értékeid, akkor nem lesz beteg a babád, mivel hiányzik a kiváltó ok!

Mindamellett gusztustalan ez az orvosi hozzáállás! Hogy lehet egy kismamát így megijeszteni? Én először helyre tenném és ha nem fejezi be, panaszt tennék az illetékes szervnél. Álljon meg a menet! Ha ő annyira biztos benne, hogy a magzat súlya irreálisan sok, akkor ennek okát az ő feladata kideríteni. A GDM-et meg az eredmények alapján kizárni!

2024. ápr. 20. 21:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Figyelj, én 35.héten szültem meg a 2. fiamat, aki 3110 gramm volt. Itt is ijesztgettek, hogy biztos cukor meg stb, cukoterhelést csináltattak velem (jó lett, 4.6 és 4.7 lett), fiamtól is vettek le 3x vért (ha jól emlékszem: 0, 3 és 24 órásat) és neki is tökéletes lett. Az első fiam 39.héten jött 4 kilóval.

Nálunk genetika, húgom is 4.1 kilós babát szült, rokonságban is 4 kilóval jöttek a babák kb.

2024. ápr. 20. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!