Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Keveset mozog a baba. Jelenthe...

Keveset mozog a baba. Jelenthet gondot?

Figyelt kérdés

30 hetes kismama vagyok, néhány napja nagyon minimálisan érzem a baba mozgását, szinte semmit. Van szívhang figyelőnk, szépen ver a szive, de mégis aggaszt. Gdm-es vagyok, tartom a diétát, már emelt a dokim a szénhidráton is, de így is van keton a szervezetemben. Minden nap nézem tesztcsíkkal, de mindenki csak legyint rá, hogy a diéta tartása fontosabb, mint a keton. Utoljára talán egy hete éreztem, hogy rugdos, és szerintem ez nem lehet normális. Voltam tegnap dokinál, uh-on minden rendben talált, szerinte csak fogy a hely és azért nem érzem a mozgását, de a ketonra Ő sem tudott mit mondani. Tudom, hogy a vége fele kicsi nekik a hely, de szerintem ez korai lenne, nővéremnek pont így a 30.hét körül volt az az időszak mikor unokahúgom egy pillanatra se állt le, és később is érezhetően mozgott, csak már "egyhelyben".

A védőnö kérdezte, hogy érzem-e napi minimum 10x, de hiába mondtam, hogy nem, Ő is csak mosolygott, hogy lusta baba. Ha nagyon koncentrálok talán pici mozgásokat érzek, de már az is lehet, hogy bebeszélem magamnak (férjem pl.nem érzi), rendes nagy mozdulatokat legalább 4-5 napja nem érzek. Szerintetek lehet valami baj a háttérben? Volt, akinek ugyanígy nem lehetett érezni a babát, de minden rendben volt?

márc. 19. 23:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért pontoztatok le. Bár nem lep meg itt már engem gyakorin semmi. Megy a piros pacsi hozzátok is. Sehol nem írtam,hogy ne menjen be,én is mennék az ő esetében! De mondjuk ha olyan front volt a terhesség alatt,hát én is alig éreztem. Utána újra beindult. A kérdező esetében viszont bemennék,de ez más így,ő egyáltalán nem érzi,plusz a gdm,keton.

10# Igen,az úgy nehezebb,de elhiheted elég sokan vannak így. Babás csoportba is. Nem mindenkinek izgő mozgó egész nap aktív picije van a kezdetektől,de igen ezért riasztóbb is az ő esetük. De azt se felejtsük el,hogy nem ugyanolyan a magzatnak se minden napja bent egyébként.

márc. 20. 20:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Azért a végefelé már ki lehet ismerni valamennyire a magzat szokásait is. Nekem az első 2 babám meg sem állt, szinte egész nap ficeregtek a pocakban. Most a harmadik sokkal nyugisabb, de szinte órára pontosan tudom mikor kellene mocorognia, éjszaka nyugiban van, reggel ahogy ébredek, akkor kezd helyezkedni ő is. Utána megint nyugi és mikor délelőtt leülök a kávémmal, akkor megint előad egy kis műsort, majd ebéd után nagyon aktív. Délután nyugis, épp csak fészkelődik kicsit néha, de este ha letusolok pörög megint egy darabig. Ez szinte minden nap így megy, mintha már hozzáidomult volna a napirendünkhöz. Általában akkor van nyugiban, mikor reggel és délután rendezem a nagyokat. Aztán kíváncsi leszek majd ha megszületik így marad-e 🤣
márc. 20. 20:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Kérdező,hogy vagytok azóta?
márc. 21. 11:00
 14/14 A kérdező kommentje:

Még szerda hajnalban bementünk az ügyeletre, mindent rendben találtak szerencsére. 2 orvos is megvizsgált, az egyik azt mondta front miatt is lehet vagy tényleg már kicsi a hely neki, esetleg kicsit lustább. A másik doki szerint mellső fali lepénynél ez normális, az ultrahangon is látszott, hogy mozog normálisan, de nem éreztem belőle semmit, pedig nincs vastag hasfalam. Ezt azért nem értem, mert a 19.héttől szépen éreztem, aztán egyik napról a másikra semmit. Ma reggeltől viszont megint szépen mozog, minden órában érzem, így valószínűleg tényleg csak lustább napjai voltak, vagy a helyezkedése miatt nem éreztem.

Köszönöm szépen mindenkinek a választ!

márc. 22. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!