Keveset mozog a baba. Jelenthet gondot?
30 hetes kismama vagyok, néhány napja nagyon minimálisan érzem a baba mozgását, szinte semmit. Van szívhang figyelőnk, szépen ver a szive, de mégis aggaszt. Gdm-es vagyok, tartom a diétát, már emelt a dokim a szénhidráton is, de így is van keton a szervezetemben. Minden nap nézem tesztcsíkkal, de mindenki csak legyint rá, hogy a diéta tartása fontosabb, mint a keton. Utoljára talán egy hete éreztem, hogy rugdos, és szerintem ez nem lehet normális. Voltam tegnap dokinál, uh-on minden rendben talált, szerinte csak fogy a hely és azért nem érzem a mozgását, de a ketonra Ő sem tudott mit mondani. Tudom, hogy a vége fele kicsi nekik a hely, de szerintem ez korai lenne, nővéremnek pont így a 30.hét körül volt az az időszak mikor unokahúgom egy pillanatra se állt le, és később is érezhetően mozgott, csak már "egyhelyben".
A védőnö kérdezte, hogy érzem-e napi minimum 10x, de hiába mondtam, hogy nem, Ő is csak mosolygott, hogy lusta baba. Ha nagyon koncentrálok talán pici mozgásokat érzek, de már az is lehet, hogy bebeszélem magamnak (férjem pl.nem érzi), rendes nagy mozdulatokat legalább 4-5 napja nem érzek. Szerintetek lehet valami baj a háttérben? Volt, akinek ugyanígy nem lehetett érezni a babát, de minden rendben volt?
Nem tudom miért pontoztatok le. Bár nem lep meg itt már engem gyakorin semmi. Megy a piros pacsi hozzátok is. Sehol nem írtam,hogy ne menjen be,én is mennék az ő esetében! De mondjuk ha olyan front volt a terhesség alatt,hát én is alig éreztem. Utána újra beindult. A kérdező esetében viszont bemennék,de ez más így,ő egyáltalán nem érzi,plusz a gdm,keton.
10# Igen,az úgy nehezebb,de elhiheted elég sokan vannak így. Babás csoportba is. Nem mindenkinek izgő mozgó egész nap aktív picije van a kezdetektől,de igen ezért riasztóbb is az ő esetük. De azt se felejtsük el,hogy nem ugyanolyan a magzatnak se minden napja bent egyébként.
Még szerda hajnalban bementünk az ügyeletre, mindent rendben találtak szerencsére. 2 orvos is megvizsgált, az egyik azt mondta front miatt is lehet vagy tényleg már kicsi a hely neki, esetleg kicsit lustább. A másik doki szerint mellső fali lepénynél ez normális, az ultrahangon is látszott, hogy mozog normálisan, de nem éreztem belőle semmit, pedig nincs vastag hasfalam. Ezt azért nem értem, mert a 19.héttől szépen éreztem, aztán egyik napról a másikra semmit. Ma reggeltől viszont megint szépen mozog, minden órában érzem, így valószínűleg tényleg csak lustább napjai voltak, vagy a helyezkedése miatt nem éreztem.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!