Keveset mozog a baba. Jelenthet gondot?
30 hetes kismama vagyok, néhány napja nagyon minimálisan érzem a baba mozgását, szinte semmit. Van szívhang figyelőnk, szépen ver a szive, de mégis aggaszt. Gdm-es vagyok, tartom a diétát, már emelt a dokim a szénhidráton is, de így is van keton a szervezetemben. Minden nap nézem tesztcsíkkal, de mindenki csak legyint rá, hogy a diéta tartása fontosabb, mint a keton. Utoljára talán egy hete éreztem, hogy rugdos, és szerintem ez nem lehet normális. Voltam tegnap dokinál, uh-on minden rendben talált, szerinte csak fogy a hely és azért nem érzem a mozgását, de a ketonra Ő sem tudott mit mondani. Tudom, hogy a vége fele kicsi nekik a hely, de szerintem ez korai lenne, nővéremnek pont így a 30.hét körül volt az az időszak mikor unokahúgom egy pillanatra se állt le, és később is érezhetően mozgott, csak már "egyhelyben".
A védőnö kérdezte, hogy érzem-e napi minimum 10x, de hiába mondtam, hogy nem, Ő is csak mosolygott, hogy lusta baba. Ha nagyon koncentrálok talán pici mozgásokat érzek, de már az is lehet, hogy bebeszélem magamnak (férjem pl.nem érzi), rendes nagy mozdulatokat legalább 4-5 napja nem érzek. Szerintetek lehet valami baj a háttérben? Volt, akinek ugyanígy nem lehetett érezni a babát, de minden rendben volt?
Én bemennék a kórházba és addig nem jönnék el, míg be nem fektetnek pár napos megfigyelésre. Szerintem nem normális,hogy nem érzed. Én 37 hetes vagyok a harmsdikkal, szintén GDM, nálunk adnak papírt us a 34. héten és jegyezni kell a magzatmozgást, ha reggel este 6ig nincs meg legalább 20, azonnal kórház.
Ne hagyd magad! Egyébként a keton sem normális egyáltalán, éhezik a szervezet, így a baba is. Én emelnék a szénhidráton a helyedben, persze cukormérés mellett.
Mikor én ezzel bementem, befektettek megfigyelésre. Nem is volt már opció, azt mondták, addig meg sem vizsgálnak (szívhang, UH), amíg bele nem egyezem az osztályra felvételre.
Egyébként a kórházban az volt az ukáz, hogy a nagyétkezések utáni 1 órában kell számolni a mozgást. Ha mindegyik után megvan a 10, ok.
Sztem 30 hetesen kellen érezni rendesen. Hol tapad a lepény amúgy? A lusta babák is mozognak...
Főétkezés utáni 1 órában sem érzed? Én tuti bemennék, hogy nézzék meg! Mondd el ezeket mindenképpen!
Ketont ürítesz, tehát rossz a diéta és keveset iszol. Itt a probléma forrása, emiatt nincs energiája a magzatnak mozogni. Felül kellene vizsgáltatni azt a cukortesztet is egyébként.
Kórházba be és jelezni. Fel kell vegyenek az osztályra.
Ha valakinek alapból keveset mozog a babája, annál rosszabb, ha tényleg baj van, mert emiatt nem is gondol rosszra, vagy csak későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!