Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rossz ötlet így megtartani?

Rossz ötlet így megtartani?

Figyelt kérdés
Mindig is nagyon szerettem volna anya lenni hát ez össze is jött de a párom nem rajong a dologért pedig régebben mindig azt mondta hogy mennyire szeretne családot, sajnos nem vagyunk már fiatalok ha elvetetem valószínűleg nem lesz több esélyem.Úgy döntöttem hogy egyedül nevelem,fel van ahova menjek a babával, viszont anyagilag nem állok túl jól kb 100ezer forintból kéne kijönnünk tudom hogy nagyon szükős de nem akarok lemondani a gyerekemről,küzdeni akarok érte és bármilyen lehetőség et megragadni hogy fel tudjam őt nevelni.
2024. márc. 18. 08:36
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
79%

Nézz utána a bölcsinek és a munkalehetőségeknek. Elég kevés infót írtál, így nem lehet érdemi tanàcsot adni. Mennyi ideig kéne havi 100 ezerből kijönni, és mit kell ebből fizetni? Azt írod, lenne hol lakni, de a rezsibe kell fizetned? Ha elromlik a mosógép, a te pénzedből lesz javíttatva?

Másrészt hogy jött ki ez a 100 ezer? Családi pótlék, gyerektartás bele van számolva?

Használt cuccokért, ha a családban, barátoknak nincs, érdemes segélyszervezeteknél érdeklődni. Valószínűleg kiságyat, pelenkázót, babakocsit, babaruhát, kiskádat, ilyesmiket tudsz szerezni ingyen. Ha mégse, akkor Facebook marketplace, ha eldöntötted hogy megtartod, rögtön kezdj nézelődni a jó ajánlatokért.

Hogy lettél terhes? Közösen terveztétek, vagy becsúszott védekezés mellett, vagy átverted a párod? Utóbbi esetben nem lenne pofám gyerektartást kérni, az elsőben kérnék amennyit a bíróság hajlandó megadni. A másodikban hacsak nem beszéltétek meg előre expliciten, hogy hiba esetén abortusz, szintén kérnék.

Az a kép, hogy 50 ezerből boldogan nevelik a két kicsit a putriban, hamis. Lehet, hogy vannak boldog pillanataik is.

Ahogy már írta valaki, a szűkös anyagi helyzetet nagyon másképp éli meg egy gyerek, attól függően, hogy te hogyan állsz hozzá. Képes vagy higgadtan gondolkodni? Nem vagy hajlamos érzelmi hullámzásra? Tudod egészséges kezelni ezt a helyzetet? Egy példa: a fagyizás drága, de nyáron nagy kísértés. Mi fog nálatok történni? Vasakarattal lemondasz róla, és azt hallgatja a gyerek, hogy sajnos ilyen luxusra nem telik? Vagy hó elején mikor nem szorít úgy a cipő, rngedsz, és egész hónapban nyögitek a hiányzó pénzt? Vagy más megoldást keresel, utánanézel a neten és otthon készítetek házi fagyit? Szerintem ezeken a dolgokon múlik, hogy hogyan fogja a gyereked megélni ezt az egészet.

2024. márc. 18. 12:17
 32/45 A kérdező kommentje:
31es nem tartom meg! felfogtam és igazatok van hogy nem tudnám eltartani,már teljesen lemondtam az egész gyerekvállalásról.
2024. márc. 18. 12:20
 33/45 anonim ***** válasza:
64%
És akkor saját magadat hogyan tartottad el eddig és később akár gyerek nélkül hogyan fogod? 1 embernek is több kell havi 100 ezernél. Illetve ha nincs gyerek, nincs gyes, csp, akkor miből szoktál megélni?
2024. márc. 18. 12:25
 34/45 A kérdező kommentje:
33as nem mindegy hogy miből élek? már az sem érdekel ha éhen pusztulok..
2024. márc. 18. 12:28
 35/45 anonim ***** válasza:
71%
Nekem mindegy, hogy miből élsz, nem is ismerlek. Te jöttél ide kérdezni, hogy megtartsd-e a babát havi 100 ezerből? Azt is leírtad nem vagy fiatal, ma már nincs olyan munkahely ami ennyire keveset fizet. Ha akarnád azt a babát, akkor nem ebbe a depresszióba bújnál, hanem megoldanád. Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk ahhoz kell tudni, hogy miből élsz. Viszont neked kell dönteni, én fel se tennék ilyen kérdést, megtartsam-e. Felnőtt emberek ezt el tudják dönteni.
2024. márc. 18. 12:37
 36/45 anonim ***** válasza:
71%
Ezeket a beflegmázásokat sose értettem. Itt mindenki csak segíteni próbál neked. Nyilván nem mi tehetünk róla, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Kérd számon esetleg a kedves párod is, hogy ezt mégis hogy gondolja, hogy eddig azt mondta akar gyereket, most meg mikor lenne kitalálja hogy mégsem.
2024. márc. 18. 13:05
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Egy óra lenne az utazás munkába 1 irányba? Hajnalban kell kelni? Ez azért nem a világ vége. Lehet költözni, új munkát keresni, használtan beszerezni cuccokat. Ha ennyit nem akarsz megtenni a gyerekedért, akkor tényleg ne tartsd meg, 1 órát utazni kutyafüle ahhoz képest, hogy mekkora áldozat felnevelni.
2024. márc. 18. 13:57
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, kérdező, hogy csak érzelmi alapon csapongsz. A szíved mélyén meg akarod tartani, az, hogy most azt mondod, inkább nem, csak a felszín fodrozódása. A családvédelmis abortuszról lebeszélő szolgálat kenyérre fog kenni és 5 perc alatt úgy fogsz dönteni, hogy mégse.

Muszáj alaposan átszámolnod a költségeket, bevételeket, utánanézni, milyen segítségre számíthatsz, hogy egyedülállóként mondjuk előnybe kerülsz-e a bölcsiben. Ha már mindent tudsz, akkor dönts, és akkor fogod tudni magad tartani ehhez.

2024. márc. 18. 15:09
 39/45 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem keress egy másik munkát akár a közeli városban (gondolom járnak arra buszok)amit kismamaként is el tudsz végezni és

100ezernél többet füzet. Majd vegyél ki egy albérletet és költözz oda. Amin fél éves lesz a kicsi vissza is tudsz menni dolgozni őt meg beadod a bölcsibe. Egyedülálló anyák előnyt élveznek a bölcsödei helyben. Legalábbis nálunk.

2024. márc. 18. 15:48
 40/45 anonim ***** válasza:
89%
39 és amúgy ki az aki felvesz egy terhes kismamát? Ha meg nem mondja meg akkor is 3 hónap minimum a próbaidő, ha az idő alatt kiderül vagy esetleg valami lesz és táppénzre kell mennie simán elküldik és akkor nem 100ezerből kell megélnie a gyerekkel, hanem kb 26ezerből. Látszik hogy hogy sok kommentelő sem tud gondolkodni
2024. márc. 18. 15:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!