Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rossz ötlet így megtartani?

Rossz ötlet így megtartani?

Figyelt kérdés
Mindig is nagyon szerettem volna anya lenni hát ez össze is jött de a párom nem rajong a dologért pedig régebben mindig azt mondta hogy mennyire szeretne családot, sajnos nem vagyunk már fiatalok ha elvetetem valószínűleg nem lesz több esélyem.Úgy döntöttem hogy egyedül nevelem,fel van ahova menjek a babával, viszont anyagilag nem állok túl jól kb 100ezer forintból kéne kijönnünk tudom hogy nagyon szükős de nem akarok lemondani a gyerekemről,küzdeni akarok érte és bármilyen lehetőség et megragadni hogy fel tudjam őt nevelni.
2024. márc. 18. 08:36
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
84%

Más vélemenyét meghallgathatod persze, de ebben neked kell döntened, hisz te élsz a tudattal késöbb, ha elvetetted. Ha megtartod neked kell róla gondoskodni.

Ha megtartod akkor gondolnod kell arra hol laktok, hogy oldod meg a mindennapokat, hogy veszed meg neki ami kell. Csak egy sarkított példa, hogy elektromos hintáztató nélkül is fel lehet nevelni a gyereket, de vannak olyan dolgok amik nélkül nem. Pl pelus akár eldobható akár mosis. Ha nem lesz tejed akkor tápszer ára stb

Ha megtartod minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a bevételed növeld. Ok, hogy egyedül neveled fel, de apuka fizessen gyerektartást. Ha van bármi családi segítséged vedd igénybe. Családsegítő, önkormányzat, illetve ha nem vagy szarul dolgozz, míg tudsz és próbálj még félretenni.

Sokan vesznek használtam ruhákat, bútort, de ugye ez csak töredéke ami kell a babának.

Az 50 ezerhez meg kicsit túlzónak érzem, de ki tudja mekkorák a gyerekek. Meg ugye kinek mi az elvárt normalitás. Van aki 200 ezres babakocsit vesz, más meg 50 ezrest. Lehet venni kiságyat használtan 20 ezerért vagy vehetsz azt is 150 ezerért. Egyik barátnőm semmi használtat nem vesz, mert szerinte undorító használt holmit venni a gyereknek. Én meg vettem használt kiságyat, meg használt játékokat. Belefért volna új is a keretünkbe, de nekem semmi bajom a használt dolgokkal, ha jó állapotban vannak.

Szóval érdemes csinálnod afféle költsegvetést, hogy te mit fogsz kapni mit akarsz venni, hogy menniy a minimum összeg ami kell ahhoz, hogy megtartsd a babát.

Ha elveteted az valószínüleg egyszerübb döntés a pénz szempontjából. Lelkileg valószínüleg nehezebb lenne, mert azt is fel kell dolgoznod amit írtál, hogy akkor nem lenne esélyed gyerekre.

2024. márc. 18. 09:19
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

Ez nehéz kérdés. Neked kell eldöntened, hogy betudod-e válalni vagy sem. 100 ezer iszonyat kevés. Befizetni a számlákat, pelenka, popsotörlő, magadnak ételt venni, mert neked is kell enned, wc papír, tisztitószerek, mosószer stb. Én próbálok sporolósan vásárólni, de így is horror összegekkel jövök ki a boltból.

Ha a gyerek tápszeres lesz esetleg, na az egy horror összeg. Az lenne a legjobb, ha tudnál addig más helyen elhelyezkedni ahol jobban fizetnek.

2024. márc. 18. 09:58
 13/45 A kérdező kommentje:
Igen igazatok van, nem tarthatom meg sajnos.
2024. márc. 18. 10:01
 14/45 anonim ***** válasza:
40%
Hát nem akarlak elkeseríteni, mi most várjuk az első babánkat, nem élünk rossz anyagi körülmények közt és nagyszülőktől is nagyon sok mindent kaptunk ajándékba, de még így is megterhelő mire meg lesz minden. Szerintem alaphangon ha nagyon megnézed mit veszel meg is kell az az 500ezer a baba cuccokhoz, plusz az orvosi vizsgálatok (én nem mennék államiba) 30ezer/hó, babaváró vitaminok 20ezer/hó. Egyébként hány éves vagy ha szabad tudni?
2024. márc. 18. 10:17
 15/45 A kérdező kommentje:
36
2024. márc. 18. 10:23
 16/45 anonim ***** válasza:
66%

Kérdezd meg a védőnőtől, hogy nem kapott-e adományokat. Az már nagyon segítség, ha a kelengyét nem kell megvenni. Használtan is egy vagyon tud lenni mire minden összejön. Ismerősök között is érdemes kérdezősködni. Ha anyatejes, fejlesztésre nem szoruló baba, akkor nem mondom, hogy elég, de akár ki lehet jönni ennyiből, de ugye ott van a kérdés, hogy mivan, ha nem?

Én nem vállalnék ilyen jövedelemre babát. Ha ez a béred, a gyeded még kevesebb lesz, a gyes-ről meg ne is beszéljünk. De ahogy írtad, kevesebből is nevelnek, több gyereket. Kinek mi az igényszintje... Ezt neked kell eldöntened.

2024. márc. 18. 10:37
 17/45 A kérdező kommentje:
Nem vállalom be inkább bármennyire is szeretném megtartani
2024. márc. 18. 10:40
 18/45 anonim ***** válasza:
35%

"2es ismerek olyat akik 50ezer forintból nevelnek 2gyereket és még is megoldják."

El tudom képzelni, micsoda életszínvonal lehet. Ott a rezsi, az élelmiszerárak...

Min élnek azok a gyerekek, mert ennyiből száraz kenyérre futja legfeljebb.

Ha te ilyen életet szánsz a gyerekednek...

2024. márc. 18. 10:42
 19/45 A kérdező kommentje:
18as nem vállalom be, nem akarom hogy éhezzen
2024. márc. 18. 10:44
 20/45 anonim ***** válasza:
71%
Igen, a munkámból kifolyólag én is ismerek ilyeneket, kb csak idő kérdése mikor veszik el tőlük a gyerekeket, mert pl rezsit nem fizetnek, ha nem lesz víz, villany, az már éppen elég indok. Szerintem pont hogy nem az ilyeneknek kellene lenni a példának.
2024. márc. 18. 10:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!