Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Ti mind vesztek/vett...

Kismamik! Ti mind vesztek/vettek mellszívót? Van értelme? Negatív, pozitív tapasztalat isjöhet!

Figyelt kérdés
35 hetes vagyok, de nem tudok dönteni vegyek e vagy elég ha majd kézzel fejem...Persze ha lesz tejem, mert sajnos se anyum se anyai nagymamának nem volt anno teje. Nektek mik a tapasztalataitok?
2010. okt. 25. 10:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ezt sajnos lehetetlen megjósolni h nálad hogy lesz és kell e. Ha olyan mami leszel hogy szülés után 2 nappal elönt a tej és a babád meg nem fog tudni még annyit megenni, akkor megváltás lesz a mellszívó (le kell fejni hogy ne csomósodjon be és ne gyulladjon be a melled) Aztán persze beáll a kereslet-kínálat elve és akkor már nem kell mellszívó, hacsak nem szeretnéd valakire otthagyni néha a babád mondjuk (mert akkor lefejheted vele és üvegbő, pohárból más odaadhatja neki.)

De simán lehet h a mellszívó nem válik be neked mert nem szed le semmit, vagy csak alig, akkor marad a kézi fejés.

És az is lehet h nem fog dőlni a tejed hanem épp azon szurkolsz majd h elég legyen a babádnak, na akkor se fogod még fejegetni, mert minél többet teszed cicire annál több tejed lesz.

Nekem első babánál kellett fejnem, a mellszívó alig szívott le valamennyit (30-40 ml-kért küzdöttem) így maradt a kézi fejés ami elégg fájt de jobban jött vele.

De aztán kiderült h hiába fejtem, a babám nem fogadta el a lefagyasztott majd újra felengedett tejcit, így tök felesleges lett a fejegetés, és halasztottam az egyetemen ( a vizsgaidőszakban kellett volna h más etesse meg helyettem ) mivel fontosabb volt hogy őt szoptathassam.

A második babámnál kezdetektől annyi tejem volt mindig amennyi neki kellett, sose fejtem egy cseppet se.

Úgyhogy nehéz megjósolni kelleni fog e neked...

2010. okt. 25. 12:10
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én veszek még szülés előtt mellszívót, és abból is a jobbik fajtára áldozok. 19 héttől kezdve sok az előtejem, nagy a mellem is, ősöknek is sok tejük volt, ezért úgy gondolom,h. nekem is sok lesz, és tuti hasznát fogom majd venni. Első babámat várom. 30hkm

2010. okt. 25. 12:22
 13/19 anonim ***** válasza:

kedves utolsó. Kívánom hogy így legyen ahogy laírtad de azért tudod hogy ez semmit sem jelent.

Kérdésre: Nekem a sebes cicmet csak mégjobban kicsinálta a mellszívó. Megtanultam kézel fejni. És csak akkor fejtem amikor már feszített a cicim. Egyébként soha. Igy is rengeteg tejem volt és sokáig szoptattam. Ha minden szoptatás után az ember mellszívózna: egy bokáig ér a melle 2. nem lesz több teje tőle.

2010. okt. 25. 12:27
 14/19 anonim ***** válasza:
miért érne bokáig a melle? ennyi megterhelést egy mellnek ki kell bírnia. ha bokáig ér, anélkül is addig érne.
2010. okt. 25. 12:30
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Szülés előtt nem vettem mellszívót, mert nem gondoltam, hogy szükségem lenne rá! Aztán szülés utáni napon annyira bedurrantak a melleim, hogy nem tudtam a kislányomat sem megetetni. Így a párom elment venni egy mellszívót. Viszont azt mondom, hogy nekem nem érte meg, mert csak abban a három napban használtam, amíg kórházban voltam. Utána megtanultam kézzel fejni, mert sokkal gyorsabb volt, és sokkal többet letudtam úgy fejni.

2010. okt. 25. 14:09
 16/19 anonim ***** válasza:

én vettem , de 2 hetet(elektro) ill 2 hónapot(kézi) használtuk. Nem indult be a tejem . Napi 80 ml volt 2 hónapig ikrek mellett, utána abbahagytam a fejést. Az elektromos azért volt jó mert orrszívoként utána tudtuk használni.

Ja és nálunk anyai ágon szinte mindenki alig tudott szoptattni,mert nem volt elég teje, a max 4 hónap volt.

2010. okt. 25. 15:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Nos én rengeteg tejjel voltam megáldva.A gyermek szépen szopott, amíg kicsi volt fejhettem volna, ha nem gátlódott volna a tejleadó reflex azonnal.Gyereksírásra, babalátványra spriccelt, az akkor azonnal rátett mellszívóra egy csepp sem jött.Így aztán szépen hagytam az egészet a fenébe-így pont annyi tej volt, amennyi neki kellett.Fejés helyett aludni is tudtam.:)
2010. okt. 26. 07:06
 18/19 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat lányok:)
2010. okt. 26. 10:26
 19/19 Kriszti86 válasza:

Szia!

Nekem azt mondta a szülésznő,teljesen fölösleges előre megvenni,mert nem tudhatod,hogy mennyi tejed lesz és hogy egyáltalán fogsz-e tudni fejni.

2010. okt. 30. 02:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!