Kismamik! Ti mind vesztek/vettek mellszívót? Van értelme? Negatív, pozitív tapasztalat isjöhet!
Ezt sajnos lehetetlen megjósolni h nálad hogy lesz és kell e. Ha olyan mami leszel hogy szülés után 2 nappal elönt a tej és a babád meg nem fog tudni még annyit megenni, akkor megváltás lesz a mellszívó (le kell fejni hogy ne csomósodjon be és ne gyulladjon be a melled) Aztán persze beáll a kereslet-kínálat elve és akkor már nem kell mellszívó, hacsak nem szeretnéd valakire otthagyni néha a babád mondjuk (mert akkor lefejheted vele és üvegbő, pohárból más odaadhatja neki.)
De simán lehet h a mellszívó nem válik be neked mert nem szed le semmit, vagy csak alig, akkor marad a kézi fejés.
És az is lehet h nem fog dőlni a tejed hanem épp azon szurkolsz majd h elég legyen a babádnak, na akkor se fogod még fejegetni, mert minél többet teszed cicire annál több tejed lesz.
Nekem első babánál kellett fejnem, a mellszívó alig szívott le valamennyit (30-40 ml-kért küzdöttem) így maradt a kézi fejés ami elégg fájt de jobban jött vele.
De aztán kiderült h hiába fejtem, a babám nem fogadta el a lefagyasztott majd újra felengedett tejcit, így tök felesleges lett a fejegetés, és halasztottam az egyetemen ( a vizsgaidőszakban kellett volna h más etesse meg helyettem ) mivel fontosabb volt hogy őt szoptathassam.
A második babámnál kezdetektől annyi tejem volt mindig amennyi neki kellett, sose fejtem egy cseppet se.
Úgyhogy nehéz megjósolni kelleni fog e neked...
Szia!
Én veszek még szülés előtt mellszívót, és abból is a jobbik fajtára áldozok. 19 héttől kezdve sok az előtejem, nagy a mellem is, ősöknek is sok tejük volt, ezért úgy gondolom,h. nekem is sok lesz, és tuti hasznát fogom majd venni. Első babámat várom. 30hkm
kedves utolsó. Kívánom hogy így legyen ahogy laírtad de azért tudod hogy ez semmit sem jelent.
Kérdésre: Nekem a sebes cicmet csak mégjobban kicsinálta a mellszívó. Megtanultam kézel fejni. És csak akkor fejtem amikor már feszített a cicim. Egyébként soha. Igy is rengeteg tejem volt és sokáig szoptattam. Ha minden szoptatás után az ember mellszívózna: egy bokáig ér a melle 2. nem lesz több teje tőle.
Szia!
Szülés előtt nem vettem mellszívót, mert nem gondoltam, hogy szükségem lenne rá! Aztán szülés utáni napon annyira bedurrantak a melleim, hogy nem tudtam a kislányomat sem megetetni. Így a párom elment venni egy mellszívót. Viszont azt mondom, hogy nekem nem érte meg, mert csak abban a három napban használtam, amíg kórházban voltam. Utána megtanultam kézzel fejni, mert sokkal gyorsabb volt, és sokkal többet letudtam úgy fejni.
én vettem , de 2 hetet(elektro) ill 2 hónapot(kézi) használtuk. Nem indult be a tejem . Napi 80 ml volt 2 hónapig ikrek mellett, utána abbahagytam a fejést. Az elektromos azért volt jó mert orrszívoként utána tudtuk használni.
Ja és nálunk anyai ágon szinte mindenki alig tudott szoptattni,mert nem volt elég teje, a max 4 hónap volt.
Szia!
Nekem azt mondta a szülésznő,teljesen fölösleges előre megvenni,mert nem tudhatod,hogy mennyi tejed lesz és hogy egyáltalán fogsz-e tudni fejni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!