Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy ne cipeljem a nagyobb...

Hogy ne cipeljem a nagyobb gyerkőcöt terhessen?

Figyelt kérdés

Már 40 felett vagyok, ma voltam UH-n és mikor a doki meglátta, hogy a kislányunk cipelem, ràm szólt, hogy nem kellene cipelnem. De ezt sok esetben nem igazán tudom megoldani, muszáj emelgetni, kocsiba betenni, öltöztetni stb. Én vagyok otthon Vele.

Még nagyon nagyon nagyon az elején vagyok pár hetes.

2024. jan. 31. 20:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát igen, nàlunk is tart még a szepa szorongás
2024. febr. 1. 06:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is másfél éves volt a nagy, amikor bekopogott a kicsi, és hát még most lasan 4 évesen is nagyon matrica, gondolhatod, hogy másfél évesen milyen volt :D A terhesség jó apropó volt, hogy rászoktassam a saját lábon való közlekedésre, mert addig nem volt hajlandó sétálni sehova. Most is kis kényelmes, de legalább már terhes nem vagyok. De amikor terhes voltam a kicsivel, akkor bizony-bizony vittem és cipeltem. Nem volt nekem energiám a fáradt és nyűgös 2 évessel vitatkozni 6 hónapos terhesen, hogy akkor márpedig lábon jön. Rám is rám szólt az orvos, hogy pihenjek többet, emelgessek kevesebbet, na hát én erre azt válaszoltam neki, hogy a 2 évesnek mondja :D (mondjuk nálunk tényleg csak akkor szólt, amikor már pocakos terhes voltam, ennyire az elején még nem). De én emlékszem, hogy 38 hetesen is futottam utána, amikor nekilódult a kismotorral az autók felé, meg úgy általában is akkor kezdődött nála a dackorszak (szuper időzítés :D ), és sokszor volt rá szükség, hogy fizikailag távolítsam el valahonnan, szóval nem volt opció, hogy egyáltalán ne emelgessem, még a legvégén is.

Végül amúgy nem lett semmi baj. De gondolom ha tényleg valami gond van, veszélyeztetett terhesség (mármint igaziból, nem csak azért, mert 40+ az anyuka), akkor is megoldják az emberek, szóval nyilván meg lehet ezt csinálni, csak nem jó.

2024. febr. 1. 07:19
 13/16 A kérdező kommentje:
Remélem én is fogom tudni cipelni azért, persze csak amikor nagyon muszáj.
2024. febr. 1. 07:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Mivel hozzá vagy szokva a terheléshez, kicsi az esélye, hogy gondot okozzon.

Ha fáj, görcsölsz, akkor értelemszerűen ne csináld.

2024. febr. 1. 08:50
 15/16 anonim ***** válasza:
56%
Bölcsődében dolgoztam a 32.hétig emeltem a gyerekeket a pelenkázóra, kiságyba berakni stb.. Semmi baj nincs.
2024. febr. 1. 09:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Amit nem lehet elkerülni, azt nem lehet. De alapvetően vannak szituk, amiket szerintem el lehet. Pl. nem mentünk olyan sétára kettesben, aminek hazacipelés lehetett a vége, ha matrica volt, akkor nem cipelgettem otthon, hanem leültünk a kanapéra és összebújtunk, stb. Vagy pl. ha én is fürdettem, de a férjem emelte ki a kádból a lányunkat. Nálam kezdődő leválás volt az elején, így nyilván berendezkedtünk erre, nem kockáztattunk.
2024. febr. 1. 10:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!