Most akkor hány hetes is vagyok valójában? Teljesen összezavart a legutóbbi vizsgálat!
Sziasztok! Azt hiszem most már eléggé össze vagyok zavarodva a terhességem korát illetően.
Eddig ezek a számítások voltak:
Utolsó menzesz: 2023.10.22, de ovuláció késői nálam (19-20.napon) és maga a ciklus is átlag 30 nap.
Első UH-n (12.19.) 6+6-nak lett mérve, CRL: 1cm, terminus: 08.07.
Majd egyéb okokból voltam 01.08-án, ahol kereken 10 hetet dobott ki az UH, CRL: 3,08cm - itt már 2 nappal nagyobb lett ezek szerint, de ez eddig okes.
És most jön a fura rész: 01.26-án voltam genetikai UH-n, ahol előző UH szerint 12+4 napos lettem volna, CRL 6,41cm (ez táblázat szerint 12+5-nek felel meg szóval reális),
DE leleten ez van: UH-n mért méretek alapján 13+2, utolsó menzesz szerint 13+5 így mivel kevesebb, mint 1 hét eltérés van a két értek között a menzesz szerinti terminust veszik alapul a továbbiakban, tehát 07.31.
Nekem ebben az a fura, hogy ha CRL es az eddigi számítások alapján 12+5-nek felelt meg, akkor hogyan jött ki nekik a 13+2? Ráadásul 13+5-tel kell ezentúl számolni, így kvázi átugrottunk 1 hetet a semmiből 😅
Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
Nyugi, semmit nem jelent. Nekem is ugyanígy volt. Össze -vissza mértek az elején. Ráadásul nekem olyanokat is mértek, amiről tudtam, hogy képtelenség, mert 1 próbálkozás volt és olyan kicsinek mérték, hogy addig nem élnének el a spermiumok. Gondolhatod, hogy mennyire kaptam frászt, hogy nem fejlődik. Utoljára már nagyjából akkora volt, amekkora szerintem is lehet🤣 Genetikain még nem voltam.
Nálad arról van szó, hogy a genetikai méret pontos, mert ott már nem csak CRL-t mérnek, hanem az összes méretet összevetve jött ki a 13+2, de mivel, ahogy írtad, ha nincs 1 hét különbség a menstruáció szerintivel, nem változtattak.
* Bocs, így jött ki a 13+5 a 13+2 helyett. A valós valószínűleg a 13+2, te ezt tudod, de az előző nem lényeges. Szóval csak 3 nap különbség van a valós, meg a kiírt között.
#3! Valószínűleg úgy, hogy a magzat nem tök egyenesen fekszik, hogy szépen le tudják mérni fejtőtől farkcsontig, ezért számít pl.a combcsont, ami nem hajlik a fejkörfogat, ami nem hajlik, tehát a pontosabban mérhető részek is, azok alapján meg 13+2. Az 3 nap különbség a CRL-hez képest. Simán belefér.
Köszi a segítséget!
A többi méret amúgy ez volt:
NT: 1,20mm
BPDOi: 2,23cm
OFD: 2,30cm
HC: 8,09cm
AC: 6,57cm
FL: 0,95cm
Magzati ultrahangvizsgálatokat végzek. 12 hetesen nem a többi biometriai adat, hanem a CRL alapján határozzuk meg a terhességi kort. Persze azt jól kell lemérni, az tény.
És jelen esetben azért számít, mert a leírt CRL 12+5-nek felel meg, ami már jelentős eltérés a 13+5-től.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!