Kismamák! Aki használt gátolajat annak segített a “rugalmasságban” szülésnél?
Nem hasznàltam olajat, nem csinàltam gàtmasszàzst. Rugalmatlanok a szöveteim. Mègis megùsztam felületes, ellàtàst nem igènylő bőrsèrülèssel.
Ami szàmìt, az az, hogy a szülèsznó vagy orvos èrtsen a gàtvèdelemhez ès ne kapkodjon.
Én használtam a Weleda gátmasszázs olaját. Az utolsó hetekben minden nap rászántam az időt.
A szülőszobán kértem a gátvédelmet, de a szülésznő azt mondta, hogy nagyon feszül a gát és jobb lenne a gátmetszés. A babám 51 cm és 3560 gr volt. Semmilyen más sérülést nem szereztem.
Ettől függetlenül nyugodtan használd. Lehet neked többet fog segíteni, mint nekem.
Könnyű szülést! :)
Nem segitett semmit, vagtak is, de repedtem is mindenhol. Meg a kisfiam elakadt, emiatt ketten nyomtak a hasamat ezerrel, szoval ezert is repedtem iszonyatosan.
Ezekre nem tudsz elore felkeszulni sajnos…a gatmetszestol paraztam egesz terhessegem alatt, vegul sokkal rosszabbul jartam.
Köszönöm elsőnél nem használtam és ráadásul vákumos volt, 4. fokú gátsérülésem lett ami a legsúlyosabb így műteni is kellett, hogy ellássák a végbelet..
Most tartok kissé így a második babát várva, ezért érdeklődöm, ha szakadt is valaki, nem biztos, hogy annyira mintha nem használtátok volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!