Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Székrekedésre mit...

Kismamák! Székrekedésre mit használtok ami segített?

Figyelt kérdés

Első trimeszterben vagyok, és egyik napról a másikra teljesen belassult az anyagcserém.

Előtte reggem az első dolgom volt, hogy nsgy wc-re megyek, most meg semmi, még inger sincs.

Nagyon bosszant, nem érzem jól magam így. Nektek mi vált be?

2018. máj. 4. 11:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Sajnos előjött az aranyerem is, az állag megváltozása miatt. Pedig sokkal több vizet is iszom, jobban odafigyelek az étkezésre is.
2018. máj. 4. 11:44
 2/12 anonim ***** válasza:

Egyél sok zöldség-gyümölcsöt. A gyümölcsnél figyelj a mértékre mert nagyon sok cukor van bennük nehogy cukros legyél.

Egyébként nekem konkrétan az Elevittől volt durva székrekedésem és vitaminváltás után nálam azonnal megszűnt a probléma és elő sem jött többet (DM-es vitaminra váltottam).

2018. máj. 4. 11:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Én is dm-es vitamint szedek, illetve magne b6-ot.
2018. máj. 4. 11:50
 4/12 anonim ***** válasza:

Itt olvastam, hogy sokaknak hasmenést okozott a Magnosolv így lecseréltem erre a magnéziumomat. Napi 1 semmi, napi 2 már hozott reggelente eredményt. (És nem is keményedtem annyit innentől..)

Amúgy próbáltam előtte a Mira vizet, de borzasztó volt, ingert azt csinált, mást nem. Viszont a puffadáson enyhített. Én komolyabbat nem mertem inni terhesen.

De ugye bőven iszol vizet és rostdúsan is eszel? (Ha eddig nem tetted volna, akkor erre figyelj oda.)

Nekem amúgy nem csak terhesen van gondom vele, sok víz és rostszegény étrend mellett van durva székrekedésem, így erre muszáj odafigyelnem alapból is.

2018. máj. 4. 12:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem csak az idő segített, hiába próbáltam bármit.
2018. máj. 4. 12:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Én zabpelyhet szoktam enni reggelire, a chia mag is nagyon hatásos akár pudingba is bele teheteted, mióta ezeket eszem reggel azóta ritkán van székrekedésem. Fehér lisztes dolgokat kerülöm, inkàbb teljes kiőrlésűt eszek illetve sok gyümölcsöt. 33hkm
2018. máj. 4. 13:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Glicerines kúp.
2018. máj. 4. 14:16
 8/12 anonim ***** válasza:
16 hetes vagyok es meg mindig tart a szekrekedesem, melle meg raadasul puffadok is. Mar mindent kiprobaltam, de semmi se hasznal. Szerintem ez egyen fuggo.
2018. máj. 4. 14:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Naponta gyümölcs,zöldség,sok folyadék.Bàr szerintem hajlam kérdése is.
2018. máj. 4. 14:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem az segített, ha esténként ettem egy nagy adag salátát, olajos öntettel. Nem azt mondom, hogy másnap egyből simán ment minden, de pár nap alatt javult a dolog. Pedig előtte volt h 3-4 napig nem tudtam elmenni wc-re...Még az is jó volt, ha joghurtot ettem. Van ,aki a szilvalekvárra vagy az aszalt szilvára esküszik. Próbálkozni kell, hogy neked mi válik be.
2018. máj. 4. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!