Ha az első szülésnel fájás gyenge voltam, mármint fájt az rendesen de nem nyílt méhszáj megfelelő gyorsasággal és oxitocin kellett 8 órán át, akkor a masodiknal is valószínű hogy ez lesz?
Nem feltétlenül. Nekem az első szülésem 24 óráig tartott, nyögvenyelősen, alig akart haladni.
A második mindennel együtt volt 5 óra, és a végére annyira felgyorsult minden, hogy a doki épp csak beesett az ajtón és már állt is, hogy elkapja a gyereket.
KÖszönöm nagyon megnyugtattatok. :) :)
Nekem este 6tól voltak 5percesek reggel 7ig, de ez idő alatt 1ről 2 ujjnyira sikerült tágulni, pedig eléggé fájt tényleg a gép is mérte hogy erősek fájások. Na aztán jött repesztés és oxitocin és onnan, hogy bekötötték én úgy éreztem hogy meg fogok halni, nem képletesen hanem komolyan. 9 órával később lett meg a baba, de nekem az addig magasnak hitt fájdalom küszöbömben eléggé megingott a hitem XD. Azóta volt már balestem, műtétem de esküszöm szülés óta nekem semmi se fáj :D . Szóval bármit IS megtennék hogy ne kelljen oxitocin...anno sem siettem volna még 5 percesekel se be, de sajnos addigra meg volt estére a "behívom" indításra szóval akár elindult akár nem be kellett mennem mert már 42. hetet töltöttem.
Az elsőnél 12 óra volt a szülés. Oxitocyn, méhszáj lazító injekció, minden is volt. Nagyon lassan és nehezen tágultam. El sem tűnt teljesen a méhszáj, mikor a lányom elindult, szét is szakadtam elég szépen.
A második szülésem gyors volt, akadálymentes, nulla beavatkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!