Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez vajon így jó cukor érték?...

Ez vajon így jó cukor érték? Hogy mérjem legközelebb?

Figyelt kérdés

Ma jött meg a cukormérőm, de hát már dél van, szóval ettem egy banánt kb fél órája,meg cukor mentes nápolyit is, mert éhes voltam. Szóval ezt mind kb 1 órán belül. Közben megjött a cukormérőm és kíváncsiságból megmértem a cukrom, ami 6,7 lett. Ez jó eredmény így hogy ettem előtte és fogalmam sincs mennyi volt az éhgyomri cukrom? Ez most persze csak egy próba volt, hogy majd élesben ne bénàzzak a méréssel. most kb mikor kellene mérnem a cukrom, mennyi idő múlva? Tudom, hogy minden nagy étkezés előtt, utána egy órával, és két órával kell mérni,legalábbis nekem a kórházban így mutatták, de most nem tudom , hogy ettől a banántól ami tudom, mennyire megnyomja a cukrot mennyi idő mire helyreáll tőle a cukrom?

Vagy csináljam inkább úgy, hogy majd holnap reggel minden kaja előtt mérek, eszek ,aztán újra mérem, majd két óra múlva megint?

Sosem használtam ilyesmit, ezért kérdezlek titeket.

2024. jan. 18. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Cukorbeteg vagy? Így nem sok értelme van, szerintem most már várd meg a reggelt és kezdd akkor a mérést, éhgyomorra.
2024. jan. 18. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:
37%
Gdm-esként egyáltalán nem szabadna banánt enned, meg össze vissza kajálnod sem. Napi ötször szabad, semmi félre zaba és ügyelve a gyors-lassú ch arányra.
2024. jan. 18. 12:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Elvileg nem vagyok cukorbeteg. Legalábbis a kórházi mérések alapján, a vénás vér alapján, a vizelet alapján sem. A cukorterhelés lett picivel rosszabb karácsony után , de utána minden mérés tökéletes volt, diétàzok is, meg igazából nem is indokolt a diéta sem, mert végül a kórházban is az jött ki, hogy nincs cukrom, csak én kíváncsiságból mégis rendeltem egy cukormérőt. Igazából ennyi a sztori. De az lesz, hogy reggel fogom mérni. Amúgy a kórházban napi 3-szor kaptam kaját, na az sem egy cukor diétás étrend, majdnem éhenhaltam. Na majd akkor reggel meglátjuk.
2024. jan. 18. 12:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Na most egy órával az első mérés után 4,8 lett az érték.
2024. jan. 18. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!