Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ezek normális...

Szerintetek ezek normális terheléses cukor eredmények?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

25 hetes kismama vagyok, túl vagyok a cukorterheléses vizsgálaton, aminek az eredménye a következőképpen alakult:

Éhgyomri cukor: 3,50 mmol/l (Dcont érték: 5,1) referencia: 4,40-6,00

2 óra utáni érték: 6,0 mmol/l referencia: 3,5-7,00

Amióta babát várok, mindig a referenciatartomány alatt van az értékem.

Ez jó eredmény, mennyire számít ilyenkor, hogy az éhgyomri alacsonyabb a normálisnál?

Köszönöm szépen a válaszokat :)

2023. nov. 16. 14:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Jónak tűnik.

Éhgyomrinak amúgy úgy lenne jelentősége, ha ébredés után max fél órán belül van mérve. Mire bemész a laborba 2 opció is van, vagy elkezdi a szervezet túlságosan lebontani a raktárakat így még magasabb is lehet, vagy így szépen leesik.

Én gdm-es voltam, tényleg sokat számít mikor van mérve. Úgyhogy én nem aggódnék emiatt. Ha nem mozogtál (túl sokat) a vérvételek között, akkor 7ig teljesen jó a terhelt.

2023. nov. 16. 14:49
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

12 órán keresztül nem ettem előtte, kb másfél órával ébredés után értem oda.

Mióta babát várok 4 alatt van mindig az éhgyomri értékem: eddig ezek voltak: 4,00,3,80,3,70,3,80 és most pedig ez a 3,50.

Nem mozogtam, ültem egyhelyben a váróban.

2023. nov. 16. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!