Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kárt okoztam a babának a...

Kárt okoztam a babának a felesleges tüdőérlelò injekcióval? Háttérbe szorulhat emiatt az agyi fejlődése?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Bementem szombat este a kórházba azért, mert gombás fertőzésem volt, amit canesten kúppal meg krémmel kezeltem a megfelelő napig, azonban még mindig sebes a hüvelyem kívül, belül fájt.

Sajnos szombat este 9 órakörül jelentkezett egy olyan tünetem, hogy rettentően égett az alhasam, pont, ahol a kicsi feje van és olyan érzésem volt, mintha be lenne gyulladva a méhem.

Minden lépés fájt, amit megtettem a pocakommal és kisebb mozdulatokra be is nyilalt. Azt éreztem felszállt a fertőzés esetleg és begyulladt a méhem. Így gondoltam, ha bemegyek a sürgőségire majd meg uh-znak, vesznek esetleg kenetet, írnak fel kúpot megint.

Hát nem ez történt. A doki borzasztóan trágár volt, veszekedett, hogy milyen sokan ülnek kint. Meg se kérdezte mi a bajom, elkezdtem neki sorolni, de nem hallgatta meg csak az aszisztensének beszélt.

Annyit csinált, hogy felnyúlt és mondta, hogy zárt a méhszáj és a koraszülés elkerülése végett be kell feküdnöm és felírt pár dolgot, amit akkor még nem tudtam micsoda.

Mondták feküdjek be és jött a nővér az 5 g-os Mg infúzióval meg a tüdőérlelő injekcióval. Na akkor elsírtam magam és mondtam, hogy én ezt vissza szeretném utasítani! Saját felelőségre hazamenni! Mert én nem ezért jöttem és hogy inkább keresek egy magán nőgyógyászt, aki másnap megvizsgál.

Elkezdtek velem csúnyán beszélni, hogy nem érdekel engem a gyerekem és hogy ha már bejöttem ez nem így műkődik. Ez a szabály, hogy 3 napig bent kell maradni és ezeket meg kell kapnom, mert az orvos előírta és ez a protokoll.

Utána olvastam és nagyon felcseszte az agyvizem, hogy írták, hogy ez a szteroid esetleg a baba tüdejére koncentrálva háttérbe szoríthatja pl. Az agy mellékvese fejlődését stb.

Csak egyet kaptam hálistennek. Soha többet nem jövök be ide a kórházba.

32 hetes vagyok. Végül 10 g Mg-ot folyattak belém, felment a cukrom, bevizesedtem stb. Elsápadtam stb.

Thdom, hogy nagyon sok mindenkinél akinek pl. Nyilt a méhszája, ikreket vàr, magas a vernyomása, betegsége van stb. annak életmentő, de én azt gondolom nekem erre nem volt szükségem és szörnyen rettegek, hogy ezzel a mesterséges dologgal ártottam neki, mert tudom, hogy szépen fejlődött odabent.

Azt is tudom, hogy rengetegen kaptak már ilyet és nem lett bajuk, azonban még is valahogy nagyon negatív érzéseim vannak. :(

jan. 7. 22:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%

Az a baj, hogy sürgős esetben, és terhesen egy felszálló fertőzés az, nem nagyon lehet hova menni, csak sürgősségire. Magán, sztk időpontos, nálam sem érdekelte őket, hogy terhes vagyok, hanem sürgősségire küldtek.

A szteroidtól voltak a tüneteid, csak nem mondták el, cukrod, pulzusod, vérnyomásod felmehet tőle, enyhe remegésed is lehet.

Minden terhességemnél kaptam szteroid injekciót, még annàl is, akit túlhordtam, mert akkor az volt a protokoll, hogy a biztonság kedvéért adnak egyet. Nincs bajok, nyugi!

jan. 8. 07:27
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól döntöttek,alhasi fájdalmad volt,ami magnéziumra szűnt is. Lehet semmi köze a gombához pl.
jan. 8. 07:48
 13/28 anonim ***** válasza:
72%
Nem értem mit hiszteriázol? Szerencsétlen doki azt próbálta megakadályozni, hogy ne fejletlen tüdővel szülessen a baba ha esetleg megszületik. A canestentől nem félsz, hogy fogyatékos lesz tőle? Mert kb. annyira veszélyes, mint a tüdőérlelő. Majd ha szülsz biztosan adnak valamilyen gyógyszert. Akkor is ezt fogod csinálni? Nem lennék a szülész helyében.
jan. 8. 09:32
 14/28 anonim ***** válasza:
76%
Miből gondolod,hogy sok a 10 g Magnézium? Orvos mondta bent,hogy na,ez most sok lesz,amit adunk vagy eü-s vagy és tudod,hogy ez bizony sok? Komolyan kíváncsi vagyok.
jan. 8. 10:12
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek!!!

Végre otthon vagyok a saját ágyikómba.

Igazatok van, valóban nem vagyok eü-s, nem értek hozzá, hogy sok vagy kevés a 10g mg, csak azt tudtam, hogy én nagyon kicsi súlyú vagyok, a hasam is elég picike, feldagadt a bal kezem tőle. Ahova kaptam duplájára, ami nagyon megijesztett.

Plusz pont akkorra hatott az injekció. Az arcom tűzpiros lett és szédelegtem, émelyegtem, nyomott a fejem, mintha cukor terhelésen lettem volna, de utólag tudom, hogy ez annak a hatása.

Remélem már most csak szülni megyek a kórházba. Sajnálom utólag, hogy hisztiztem őszintén, de mindentől félek, amit túl nagy adagnak látok, plusz maga az, hogy szteroid rosszul hangzott nagyon.

jan. 8. 21:19
 16/28 anonim ***** válasza:
33%
Huh, sajnos ez tipikus erőszak, hogy ilyenkor a babád egészségével próbálnak megzsarolni, hogy mindenbe belemenj. Szülésnél is ilyenekkel jönnek, hogy minél több mondvacsinált ok miatt végezhessenek beavatkozásokat. Jó lenne, ha tudnál perinatális tanácsadóval vagy pszichológussal beszélni arról, amit átéltél. A karod, amibe az infúzió ment, az nem a magnézium miatt dagadt be, hanem valszeg rosszul kötötték be és a szöveteidbe ment az oldat, de onnan felszívódik, meg amúgy is hasonló folyadék van a szövetekben is. Szerintem nem gond 10 g magnézium, mert alapból szinte mindenki magnéziumhiányos, a terhesség meg erre még egy lapát, a magnézium sajnos jön-megy, nem az van, hogy feltöltöd magad vele és ottmarad. Tényleg konzultálj perinatális szakemberrel, hogy ne maradjanak benned kérdőjelek és hogy legközelebb jobban ki tudj állni magadért, ha zsarolni és manipulálni próbálnak ahelyett, hogy emberi hangon tájékoztatnának a beavatkozásról, amihez jogod van. Betegjogi képviselőt is meg lehetne keresni, de most nem az a lényeg, hogy kardélre hányd az agresszív dolgozókat, akik kihasználták a kiszolgáltatott helyzetedet abban, hogy protokolláris, de az állapotodat figyelmen kívül hagyó beavatkozásokat erőltessenek rád. Most az a lényeg, hogy ezt feldolgozd és megerősödjél.
jan. 8. 23:23
 17/28 anonim ***** válasza:
52%
16# Remélem jó nagy viccnek szántad,amit írtál és szerintem ezzel az egész gyakoris így van.
jan. 9. 07:43
 18/28 Ignis Subdialis ***** válasza:
24%

#17 Én például több évtizede követem a terhesség túlmedikalizálása témát, de elhiszem, hogy aki most jött le a falvédőről, annak meghaladja a képzelőerejét. Itt van egy egyszerű cikk erről, hátha segít közelebb jönni: [link]

Mivel már külön szolgáltatói ágazat épült a terhesség és a szülés során kiszolgáltatottságot, embertelen bánásmódot és erőszakoskodást megtapasztalt édesanyák segítésére, nem kellene még ma is úgy csinálni, mintha ez nem is létezne. Pontosan ez a szőnyeg alá söprés az, ami pszichológiailag évtizedeken keresztül megnyomorítja családok életét, ha egy családtag egy olyan traumával él együtt, amiről nem beszélhet, mert például vegyük a te (17) esetedet, viccnek titulálják! Meg hogy hogy meri rosszul érezni magát, ha amúgy fizikailag ő meg a gyerek is jól van. Tipikus!

jan. 9. 11:58
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy szóval sem írtam,hogy ne érezze rosszul magát,de te ezt erőszaknak tituláltad. Nem lefogták és belecsapták a tűt akarata ellenére.. Az erőszak,hogy kapott tüdőérlelőt?Nem a babát rángatták ki belőle. Vagy hogy próbáltak az alhasi görcsein segíteni? Ha hazaküldték volna és koraszül,akkor kit hibáztatnál? Persze az orvost. Jó lett volna ha annak idején anyával is elkövetik ezt az erőszakot,mert őt hazaküldték és otthon beindult a szülés estére 29 hétre. Bízzuk ezt a döntést az orvosra szerintem és nem egy laikus Abc eladóra(nem nézem le),aki olvasgat mostanában a neten... Egyébként én elfogadom a te nézeted. Nyilván otthon szültél, illetve egy vakbélnél se vetted igénybe vagy más helyzetnél az erőszaktevőket, illetve a gyereked is otthon gyógyítod. Ha igen,teljesen korrekt ember vagy és elismerem a véleményed. Ellenben ha nem,akkor álszent vagy és felesleges maszlag az egész.
jan. 9. 15:37
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem börtön a kórház. Eü-s is vagyok,ennek ellenére láttam mi megy egy kis vidéki kórházba ahova bekerültem novemberbe vérzéssel egy átutazás közben. Pokol két hét volt,ami után ok nélkül se akartak elengedni, én pedig a saját normális orvosom akartam több száz kmre,ahol is élek. Aki tartotta velem a kapcsolatot telefonon,smsbe,emailbe. Úgyhogy mikor közölték,hogy még maradjak már három napot. Közöltem,hogy most kérem a zárót. Így van, jött a maszlag,hogy és ha elvetélek útközben, és ha elvérzek?meghalok. Stb. Lehet durván közölték,de mivel eü-s vagyok,tudom,hogy ez nem erről szól, hanem arról,hogy magukat védjék a felelősség alól. Így mondtam mindenért vállalom, alá is írtam a papírt,hogy minden az én felelősségem lesz, bármi történik. Attól kezdve nem érdekelte őket. Az orvosom is ezt javasolta, tekintve hogy semmi bajom nem volt. Szépen hazajöttünk hozzá, kórházba se fektetett itt senki. Ott tényleg baromságot akartak. Senki nem tart senkihez fegyvert,viszont a döntést utána vállalnod kell érte felnőttként.
jan. 9. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!