Kárt okoztam a babának a felesleges tüdőérlelò injekcióval? Háttérbe szorulhat emiatt az agyi fejlődése?
Sziasztok.
Bementem szombat este a kórházba azért, mert gombás fertőzésem volt, amit canesten kúppal meg krémmel kezeltem a megfelelő napig, azonban még mindig sebes a hüvelyem kívül, belül fájt.
Sajnos szombat este 9 órakörül jelentkezett egy olyan tünetem, hogy rettentően égett az alhasam, pont, ahol a kicsi feje van és olyan érzésem volt, mintha be lenne gyulladva a méhem.
Minden lépés fájt, amit megtettem a pocakommal és kisebb mozdulatokra be is nyilalt. Azt éreztem felszállt a fertőzés esetleg és begyulladt a méhem. Így gondoltam, ha bemegyek a sürgőségire majd meg uh-znak, vesznek esetleg kenetet, írnak fel kúpot megint.
Hát nem ez történt. A doki borzasztóan trágár volt, veszekedett, hogy milyen sokan ülnek kint. Meg se kérdezte mi a bajom, elkezdtem neki sorolni, de nem hallgatta meg csak az aszisztensének beszélt.
Annyit csinált, hogy felnyúlt és mondta, hogy zárt a méhszáj és a koraszülés elkerülése végett be kell feküdnöm és felírt pár dolgot, amit akkor még nem tudtam micsoda.
Mondták feküdjek be és jött a nővér az 5 g-os Mg infúzióval meg a tüdőérlelő injekcióval. Na akkor elsírtam magam és mondtam, hogy én ezt vissza szeretném utasítani! Saját felelőségre hazamenni! Mert én nem ezért jöttem és hogy inkább keresek egy magán nőgyógyászt, aki másnap megvizsgál.
Elkezdtek velem csúnyán beszélni, hogy nem érdekel engem a gyerekem és hogy ha már bejöttem ez nem így műkődik. Ez a szabály, hogy 3 napig bent kell maradni és ezeket meg kell kapnom, mert az orvos előírta és ez a protokoll.
Utána olvastam és nagyon felcseszte az agyvizem, hogy írták, hogy ez a szteroid esetleg a baba tüdejére koncentrálva háttérbe szoríthatja pl. Az agy mellékvese fejlődését stb.
Csak egyet kaptam hálistennek. Soha többet nem jövök be ide a kórházba.
32 hetes vagyok. Végül 10 g Mg-ot folyattak belém, felment a cukrom, bevizesedtem stb. Elsápadtam stb.
Thdom, hogy nagyon sok mindenkinél akinek pl. Nyilt a méhszája, ikreket vàr, magas a vernyomása, betegsége van stb. annak életmentő, de én azt gondolom nekem erre nem volt szükségem és szörnyen rettegek, hogy ezzel a mesterséges dologgal ártottam neki, mert tudom, hogy szépen fejlődött odabent.
Azt is tudom, hogy rengetegen kaptak már ilyet és nem lett bajuk, azonban még is valahogy nagyon negatív érzéseim vannak. :(
Az a baj, hogy sürgős esetben, és terhesen egy felszálló fertőzés az, nem nagyon lehet hova menni, csak sürgősségire. Magán, sztk időpontos, nálam sem érdekelte őket, hogy terhes vagyok, hanem sürgősségire küldtek.
A szteroidtól voltak a tüneteid, csak nem mondták el, cukrod, pulzusod, vérnyomásod felmehet tőle, enyhe remegésed is lehet.
Minden terhességemnél kaptam szteroid injekciót, még annàl is, akit túlhordtam, mert akkor az volt a protokoll, hogy a biztonság kedvéért adnak egyet. Nincs bajok, nyugi!
Köszönöm szépen nektek!!!
Végre otthon vagyok a saját ágyikómba.
Igazatok van, valóban nem vagyok eü-s, nem értek hozzá, hogy sok vagy kevés a 10g mg, csak azt tudtam, hogy én nagyon kicsi súlyú vagyok, a hasam is elég picike, feldagadt a bal kezem tőle. Ahova kaptam duplájára, ami nagyon megijesztett.
Plusz pont akkorra hatott az injekció. Az arcom tűzpiros lett és szédelegtem, émelyegtem, nyomott a fejem, mintha cukor terhelésen lettem volna, de utólag tudom, hogy ez annak a hatása.
Remélem már most csak szülni megyek a kórházba. Sajnálom utólag, hogy hisztiztem őszintén, de mindentől félek, amit túl nagy adagnak látok, plusz maga az, hogy szteroid rosszul hangzott nagyon.
#17 Én például több évtizede követem a terhesség túlmedikalizálása témát, de elhiszem, hogy aki most jött le a falvédőről, annak meghaladja a képzelőerejét. Itt van egy egyszerű cikk erről, hátha segít közelebb jönni: [link]
Mivel már külön szolgáltatói ágazat épült a terhesség és a szülés során kiszolgáltatottságot, embertelen bánásmódot és erőszakoskodást megtapasztalt édesanyák segítésére, nem kellene még ma is úgy csinálni, mintha ez nem is létezne. Pontosan ez a szőnyeg alá söprés az, ami pszichológiailag évtizedeken keresztül megnyomorítja családok életét, ha egy családtag egy olyan traumával él együtt, amiről nem beszélhet, mert például vegyük a te (17) esetedet, viccnek titulálják! Meg hogy hogy meri rosszul érezni magát, ha amúgy fizikailag ő meg a gyerek is jól van. Tipikus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!